OTKRIVENA MOLITVA KOJA GARANTUJE OPROŠTAJ GREHOVA! danas bi trebalo da uradite jednu stvar! Obeležavamo dva VELIKA SVECA! 

Danas se obeležava praznik posvećen svetom apostolu Aristovulu, jednom od Sedamdeset apostola. Rođen na Kipru, Aristovul je bio brat apostola Varnave i sledbenik apostola Pavla, koji ga je spomenuo u poslanici Rimljanima. Kao britanski episkop, Aristovul je pretrpeo neopisive muke među divljim, nevernim i opakim narodima. Iako su ga vređali, tukli i podsmevali mu se, Aristovul je blagodaću Božjom uspeo da prosvetli narode, izgradi crkve i edukuje sveštenike i đakone. Na kraju je u miru skončao i otišao u carstvo Gospoda, kome je verno poslužio.

Molitva za oproštaj grehova

Ako želite da okajete grehe, danas bi trebalo da izgovorite ovu molitvu:
„Apostole Sveti Aristovule, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.“

Sveti mučenik Sava

Pored Aristovula, danas se takođe obeležava praznik posvećen svetom mučeniku Savi. Sava je bio starešina grada Hermopolja i povukao se u planinu za vreme gonjenja hrišćana, gde je provodio vreme u postu i molitvi. Nažalost, otkriven je od strane prosjaka kome je učinio veliko dobro, te je, poput Jude koji je izdao Hrista, Savu izdao za dva zlatnika.

Mučeništvo i smrt

Sava je bio uhvaćen od vojnika, vezan i odveden na sud, a nakon velikih muka bačen je u reku Nil gde je preminuo. Ova tužna sudbina svetog mučenika Save pokazuje koliko su teška iskušenja koja su morali da podnesu hrišćani u vreme progona. Ipak, i pored takvih stradanja, vera u Hrista je bila jača od svih muka.

Današnji praznik obeležava se kao sećanje na hrabrost i posvećenost ovih svetitelja, ali i kao podsećanje na vreme kada su hrišćani bili izloženi teškim iskušenjima i progonima. Neka nam današnji praznik bude podsticaj da se setimo hrabrosti i vere svetih apostola i mučenika i da i sami budemo snažniji u svojoj veri.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare