Direktorka škole potvrdila incident: Prvak na času šutnuo učiteljicu

Ovim povodom, nakon objavljivanja naše prve informacije, posle direktorice, javio nam se i načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović

Direktorka Osnovne škole “Lela Popović” u niškom selu Miljkovac Dragana Đorđević potvrdila je naša saznanja da je danas napadnuta jedna prosvetna radnica u ovoj obrazovnoj ustanovi.

– To se desilo na času, u pitanju je učenik prvog razreda. Učiteljica je zbrinuta u bolnici ali je otpuštena na kućno lečenje. Prema mojim saznanjima, ona je dobro, nisam se još videla sa njom ali planiram da je posetim. Škola je postupila po proceduri predviđenoj za ove slučajeve, obavestili smo sve nadležne ustanove – kazala je Đorđević.

Ovim povodom, nakon objavljivanja naše prve informacije, posle direktorice, javio nam se i načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović.

– Učiteljica je dobro, za sve ostalo možete se obratiti press službi Ministarstva prosvete a škola će se oglasiti saopštenjem – kazao je Nešović.

Da podsetimo, do incidenta je došlo oko podneva kada je učenik prvog razreda iz još neutvrđenih razloga, šutnuo prosvetnu radnicu i povredio je. Hitna pomoć je učiteljicu transportovala do niškog Univerzitetskog kliničkog centra radi ukazivanja zdravstvene pomoći.

O ovom događaju obavešteno je Više javno tužilaštvo i niški Centar za socijalni rad radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti s obzirom na to da je učenik, zbog svog uzrasta, krivično neodgovoran.

– Možemo da potvrdimo da je Više javno tužilaštvo obavešteno o tom događaju. Za sada ne možemo da iznosimo više detalja – saopštilaje Mirjana Pavlović, portparol ove pravosudne institucije.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare