OSLABLJENA ZVEZDA IDE NA MEGDAN KRALJU! Sferopulos pred Real: Jedina šansa nam je da igramo dobru odbranu..

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Olimpijakosu u utakmici 32. kola Evrolige.

Trener crveno – belih Janis Sferopulos izneo je svoja očekivanja pred gostovanje zvaničnom prvaku Evrope i suverenom lideru Evrolige.

Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju pred sobom, ali borićemo se. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe„, rekao je Sferopulos.

Dobra odbrana je jedina šansa crveno-belih protiv velikog favorita.

Moramo da igramo dobru odbranu, ne smemo da damo Realu da da dosta poena i nađe ritam, jer onda bi bilo teško da i mi nastavimo da igramo u takvom ritmu„.

Upitan je Sferopulos da prokomentariše koliko je teško spremati ovakve utakmice, kada je Zvezda ostala bez takmičarskog motiva.

Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu, borimo se za svaku pobedu. Znamo da naš zadatak nije lak, ali tako ćemo se pripremiti mentalno, da odigramo dobru utakmicu„.

Zvezda će na ovom meču biti oslabljena za četvoricu igrača i čak tri plejmejkera. Jago, Topić i Tompkins, dok je Miloš Teodosić ostao u Beogradu zbog stomačnih problema.

Sferopulos je govorio o Treju Tompkinsu i Nikoli Topiću i njihovom oporavku.

Topić i Tompkins neće putovati, oni treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. On je u poslednjoj fazi oporavka. Vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra„, završio je grčki stručnjak.

Podsetimo, Real Madrid je lider Evrolige sa skorom 25-6, dok je Crvena zvezda na poziciji 16 sa 11 pobeda i 20 poraza.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare