IGOR DULJAJ OPET UDARIO NA OMLADINSKU ŠKOLU PARTIZANA: Izneo ozbiljne zamerke na rad i stručnost! Kaže da se ne plaši!

Trener FK Partizan Igor Duljaj kaže da ga ljubav veže za klub i da kao takav ima za pravo da govori o svim anomalijama u Humskoj.

Igor Duljaj se ne plaši za vlastitu sudbinu. Partizan pod njegovim vođstvom je i dalje konkurentan u borbi za titulu, mada zaostaje četiri boda za Crvenom zvezdom.

– Ima dosta do kraja prvenstva. Na meni i ekipi je da damo sve od sebe. Šta će biti na kraju – videćemo. Trudimo se da navijači imaju razlog da dolaze na stadion i vide igrače za koje će pokazati vreme gde će završiti. Partizan treba da gleda mlade, naravno, na prvom mestu domaće, ali hajde da vidimo ko su oni. Najlakše je potpisati ugovor sa šest, sedam igrača iz omladinske škole i dođemo u situaciju da se priča da ih trener ne forsira – rekao je Igor Duljaj za Meridian sport i dodao:

– A imamo situaciju da neki dođu iz drugih zemalja i odmah prave razliku na terenu. Svi kažu da su drugačija vremena, ali ne drugačiji su ljudi. Problem je što mnogi zbog pravila bonusa moraju da budu u prvom timu i onda neki ispaštaju. Dolazi se u situaciju da deca stagniraju.

Igor Duljaj već duže vreme vodi pravi rat sa ljudima iz Omladinske škole Partizana. Sada je ponovo izneo ozbiljne opaske na njihov rad.

– Postoji mnogo stvari i iskačem iz okvira svog posla, ali to je sve u interesu Partizana. Tako sam učen. Ja sam unutra i mogu da vidim kako omladinska škola radi. Svi smo na Teleoptiku. Ako se pitam, postoje mnoge stvari koje bih menjao, da li kao trener ili na nekoj drugoj funkciji, videćemo. Neki put kada se izgubimo, vraćamo se na početak. Partizan mora da se vrati na početak kada pričamo o mladim igračima, dovođenju i selekciji igrača, načinu rada… Ne sme da ima sujete, već sve mora da bude argumentovano – tvrdi Igor Duljaj i nastavlja:

– Kada neko dođe u prvi tim da potpiše ugovor, mora da se daju argumenti zašto on. Ili, da se daju zašto neko drugi iz omladinske selekcije ne dobija ugovor. Neko mora da stane iza toga i potpiše se na taj izveštaj. Ima skauting služba, treneri, sportski direktor i svako da svoj izveštaj. Ne možete od deset puta, devet da promašite. Onda nešto nije u redu.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport/Meridian sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare