Što ste uživali, uživali ste! Večeras stižu pljuskovi, sledi DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, popaljeni i meteoalarmi, negde zbog ČAK 3 POJAVE

Veoma toplo vreme, sa temperaturama do čak 24 stepena Celzijusovih obeležilo je subotu, prvi dan prvog prolećnog vikenda. Međutim, već večeras nam stižu prve padavine, sutra i drastičan pad temperature, u većini gradova maksimalna temperatura biće tek 10 stepeni! Upaljeni su i meteoalarmi, u nekim delovima Srbije zbog čak 3 pojave, među kojima je i sneg!

Kako se navodi na sajtu navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u najnovijoj vremenskoj prognozi za narednih pet dana, sve do kraja marta treba biti spreman na temperaturne oscilacije i česte promene vremena.

Već večeras očekuju se prve padavine

Danas je u celoj Srbiji bilo pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od do čak 24 stepena koliko je izmereno danas u 15 časova u tri najtoplija grada u Srbiji danas – Banatskim Karlovcima, Lozici i Smederevskoj Palanci. 

U Beogradu je izmereno maksimalnih 23 stepena, koliko i u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. U ostalim gradovima takođe je bilo preko 20 stepeni. 

Ali, kako najavljuju meteorolozi, večeras i tokom noći na severu i zapadu Srbije očekuje se pojačanje oblačnosti i prve padavine.

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju 

U nedelјu očekujte osetno zahlađenje. Naoblačenje s kišom i plјuskovima sa severa i zapada Srbije širiće se ka ostalim krajevima, a više padavina će biti posle podne i uveče u zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji – prosečno od 10 do 20 mm, lokalno i više. 

Uveče i u toku noći u brdsko-planinskim predelima prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača

Duvaće pojačan severozapadni vetar, a najviša temperatura biće od 9 stepeni na zapadu do 19 stepeni Celzijusovih na jugoistoku Srbije.

Upaljen žuti meteoalarm u većem delu Srbije

Za celu Srbiju, osim za Vojvodinu, u nedelju je na snazi žuti meteoalarm najviše zbog padavina i to u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji. Na Kosovu i Metohiji meteoalarm je zbog još i zbog grmljavine, a u Jugozapadno Srbiji zbog tri vremenske pojave – kiše, grmljavine, ali i snega. 

Vremenska prognoza za Srbiju za ponedeljak

U ponedelјak, 25. mara, biće promenlјivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji i vetrovito. 

Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i kratkotrajna kiša, na planinama kratkotrajan sneg.

Najviša temperatura u ponedeljak biće od 10 do 16 stepeni Celzijusovih. Uveče i tokom noći biće vedro uz slablјenje vetra.

Žuti meteoalarm i u ponedeljak

Žuti meteoalarm biće na snazi i u ponedeljak, ali u manjem delu Srbije – Jugoistočnoj i Jugozapadnoj i na KiM i to zbog snega. 

Vremenska prognoza za Srbiju za utorak

U utorak, 26. marta, jutro će biti hladno sa prizemnim mrazem, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metara visine. 

Tokom dana sledi novo naoblačenje, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama. 

Na jugu Banata očekuju se i udari olujne jačine. Kratkotrajna kiša se ponegde očekuje posle podne i uveče.

Jaka olujna košava u sredu, u četvrtak pljuskovi

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, 27.0 marta, a u četvrtak vetar će oslabiti i skrenuti na severozapadni pravac. 

Tokom dana biće toplije, ali uz mestimičnu kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom.

Od petka, 29. marta pa do kraja biće meseca pretežno sunčano i toplo.

Temperature u padu, u ponedeljak tek nešto iznad nule

Što se tiče temperatura, na grafikonima ispod pogledajte kako će vreme biti u većim gradovima narednih pet dana. Kako se može videti, već sutra u većini većih gradova maksimalna temperatura biće tek oko 10. podeoka, dok će najhladnije jutro biti u ponedeljak, kada će temperature biti tek nešto iznad nula stepeni.

Detaljnu vremensku prognozu za sve prolećne mesece pročitajte na ovom linku.

Detaljnu vremensku prognozu za celo leto pročitajte na ovom linku.

UDARNA VEST.rs (blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare