OGLASIO SE ISIS: „Ovo je deo rata sa zemljama koje se bore protiv islama“! Putinu se ovo neće dopasti

Ruske vlasti su u subotu saopštile da su uhapsile 11 ljudi, uključujući četvoricu osumnjičenih naoružanih napadača povezanih sa terorističkim napadom na koncertnu drvoranu Krokus

Islamska država (ID) objavila je danas fotografiju tvrdeći da su na njoj četvorica napadača koja su izvršila smrtonosni teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus nadomak Moskve u kojem su poginule najmanje 133 osobe, objavila je na svom Telegram kanalu novinska agencija ID Amak.

„Napad je izveden u kontekstu nemilosrdnog rata između Islamske države i zemalja koje se bore protiv islama“, navodi se u saopštenju agencije Amak, prenosi Rojters.

Islamska država je preuzela odgovornost za sinoćnji napad na koncertnu dvoranu Krokus, ali postojale su indicije zbog kojih Rusija istražuje povezanost napadača sa Ukrajinom uprkos tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika da zvanični Kijev nema nikakve veze sa napadom.

Ruske vlasti su u subotu saopštile da su uhapsile 11 ljudi, uključujući četvoricu osumnjičenih naoružanih napadača povezanih sa terorističkim napadom na koncertnu drvoranu Krokus.

„Svi počinioci, organizatori i naručioci zločina u koncertnoj dvorani Krokus biće pravedno kažnjeni, ovo je udarac za Rusiju i ruski narod“, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju građanima posle terorističkog napada u Podmoskovlju.

„Teroristi će se suočiti sa odmazdom“, rekao je ruski predsednik, prenosi RIA Novosti.

Prema Putinovim rečima, izvršioci terorističkog napada krenuli su da beže prema Ukrajini preko ranije pripremljenog sigurnog prolaza za prelazak državne granice.

Ruski predsednik je rekao da su zločinci koji su izvršili teroristički napad u Krokusu kod Moskve došli da hladnokrvno ubijaju, da pucaju u ljude iz neposredne blizine, kao što su to nekada činili nacisti.

„Zločinci su hladnokrvno i smišljeno krenuli da ubijaju, da pucaju na naše građane, našu decu, kao što su to nekada činili nacisti kada su vršili masakre na okupiranim teritorijama. Planirali su da prirede egzekuciju, krvavi čin zastrašivanja“, rekao je Putin. 

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare