Oglasila se grupa na čijem se koncertu desio teroristički napad: „Dogodila se tragedija…“

Kako su pisali ruski mediji, potvrđeno je da među članovima benda nema povređenih, a izvođači su odmah evakuisani iz hale.

Putem Instagram profila „Piknik.info“, ali i Telegrama, muzičari su se oglasili o ovom tragičnom događaju i saopštili da su svi dobro.

– Danas se u Krokus siti holu dogodila tragedija čije razmere još ne možemo da procenimo. Pratimo vesti u iščekivanju zvaničnih informacija – napisali su oni i dodali:

– Muzičari i menadžment benda su živi i van opasnosti – piše u saopštenju.

Inače, „Piknik“ je ruski rok bend nastao još 1978. godine, mada članovi grupe svoje početke vezuju za 1981. godinu, kada se postavi priključio Edmund Škljarski, ali i od 1982. godine, kada je snimljen njihov debi album, koji je brzo ušao u srca publike.

Poznati su po jedinstvenom stilu koji je mešavina umetničkog, progresivnog i psihodeličnog roka, mešanog uz zvuke „novog talasa“ i sa primesama panka. Neke od njihovih ranijih pesama su pisane i izvođene na poljskom jeziku.

Veoma su popularni, pa su ulaznice za njihove koncerte rasprodate mnogo pre datuma.

Sada su u grupi, pored stalnog frontmena Edmunda i njegov sin klavijaturista i prateći vokal Stanislav, bubnjar Leonid Karnos i basista Marat Korčemni.

Njihova diskografija je obimna, često nastupaju u Rusiji, na brojnim otvorenim događajima u prestonici. 

UDARNA VEST.rs (Informer/Foto Instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare