KRVAVI BILANS TERORISTIČKOG NAPADA U RUSIJI: Najmanje 60 mrtvih, oglasila se i Amerika!

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Moskvi.

Ruski istražni komitet saopštio je da je više od 60 ljudi ubijeno u  terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Кrokus siti u blizini Moskve, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Najmanje 60 ljudi je poginulo kada su naoružani napadači upali u prepunu koncertnu dvoranu. Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Moskvi.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) sinoć je saopštila da je došlo do pucnjave i požara pre koncerta u Krasnogorsku kod Moskve.

Ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, 60 odraslih i jedno dete su u teškom stanju, piše Blic. 

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak zbog terorističkog napada.

Dopisnik RIA Novosti, koji je bio prisutan kada je došlo do pucnjave, javio je da su najmanje tri muškarca u maskiranim odelima upala u halu, pucali u ljude iz blizine i bacili zapaljive bombe.

Agencija RIA je takođe citirala portparola ruskog Državnog istražnog komiteta koji je rekao da je prerano govoriti o sudbini napadača.

Istražitelji su objavili slike automatskog oružja Кalašnjikov, prsluka sa više rezervnih okvira i vreće istrošenih čaura.

Saopšteno je i da su napadači u bekstvu, da su se navodno nalazili u belom automobilu reno, a da je u pucnjavi ranjeno 146 osoba, od kojih 60 u teškom stanju.

Ruski list Baza objavio je da je broj mrtvih, prema preliminarnim podacima, porastao na 62 osobe.

Amerikanci: Adekvatno smo upozorili Ruse

SAD imaju obaveštajne podatke koji potvrđuju da je Islamska država odgovorna za napad, rekao je Rojters, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

Zvaničnik je rekao da su Sjedinjene Države upozorile Rusiju poslednjih nedelja na mogućnost napada. „Mi smo na odgovarajući način upozorili Ruse“, rekao je zvaničnik, želeći da ostane anoniman, ne iznoseći više detalja.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji saopštila je da je šokirana terorističkim napadom u Moskvi i izrazila saučešće ruskom narodu, prenose RIA Novosti.

Кremlj je otkazao sve javne događaje planirane za danas i sutra

Кremlj je otkazao sve javne događaje planirane za 23. i 24. mart zbog terorističkog napada koji se dogodio u petak u Кrokus siti holu, rekao je predstavnik tog mesta za RIA Novosti.

Otkazujemo događaje“, rekao je sagovornik agencije.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare