FUDBALER ŠAHTJORA OSTAO BEZ PLATE ZATO ŠTO MU SE SVIDELA UTAKMICA RUSIJA – SRBIJA! Umesto njemu novac ide ukrajinskoj vojsci

Ukrajinski klub Šahtjor iz Donjeckakaznio je svog fudbalera Husrava Toirova oduzimanjem jedne mesečne plate zbog toga što je „lajkovao“ pobedu Rusije u prijateljskoj utakmici protiv Srbije (4:0).

Toirov nije lajkovao objavu sa zvaničnog profila Fudbalskog saveza Rusije, nego jednog ruskog sajta, a to su očigledno primetili ukrajinski navijači koji su na društvenim mrežama digli hajku protiv reprezentativca Tadžikistana i naterali su Šahtjor da ga kazni.

„Fudbalski klub Šahtjor video je reakciju Husrava Toirova ispod objave o pobedi zemlje agresora. Smatramo to neprihvatljivim i sramotnim ponašanjem. Fudbaler će biti kažnjem mesečnom plato, a ovaj novac će biti upotrebljen za izdržavanje jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Prema izveštajima medija iz Rusije i Ukrajine, plata ovog fudbalera je oko 300 hiljada grivni, odnosno oko 7.000 evra, što nije mala svota s obzirom na to da je Toirov mladi fudbaler koji jedva da i igra za Šahtjor.

U pitanju je 19-godišnjak koji je ponikao u Lokomotivi iz Pamire, potom je bio u Dinamu iz Dušanbea, da bi u leto 2022. godine otišao u Kazahstan (Atirau). Pre godinu dana stigao je u Šahtjor za 300.000 evra. Do sada je odigrao samo dve utakmice za klub iz Donjecka.

Interesantno, Toirov je već privlačio pažnju zbog „politike“ jer je prošlog oktobra otvoreno podržao Palestinu u konfliktu sa Izraelom, što je napravilo probleme u svlačionici jer Šahjor ima i reprezentativca Izraela – Stava Lemkina kome se nimalo nije dopao istup saigrača.

Za sada nije poznato da li će Sindikat profesionalnih fudbalera FIFPro stati u zaštitu Husrava Toirova, pošto kazne poput ove koju je dobio zbog „lajka“ retko se nalaze u ugovorima.

Zbog meča Rusije i Srbije u Moskvi, burno je reagovao i ukrajinski reprezentativac Ruslan Malinovski prozvavši „svoju“ Atalantu.


UDARNA VEST.rs (Kurir sport/Mondo)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare