Dačić: Ko i šta daje za pravo Violi fon Kramon da vređa Srbiju? 

On je istakao da bi prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio presedan i grubo kršenje principa na kojima Savet Evrope počiva

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija suverena država, kao i da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije, a da Violu fon Kramon, izvestiteljku za tzv. Kosovo u Evropskom parlamentu, „niti ko pita, niti zarezuje“.

“Nivo bezobrazluka sa kojim se neki evropski političari obraćaju Srbiji je zaprepašćujući. Ko i šta daje za pravo Violi fon Kramon da vređa Srbiju, predsednika Vučića i srpski narod? To što je ona dokazani Kurtijev lobista, ne znači da može da Srbiji i Vučiću određuje šta mi treba da radimo“, rekao je Dačić, navodi se u saopštenju ministarstva.

On je istakao da bi prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio presedan i grubo kršenje principa na kojima Savet Evrope počiva, jer, kako je rekao, tzv. Kosovo nije međunarodno priznata država članica Ujedinjenih nacija.

„Lagali su nas da će uslov za Kosovo biti formiranje Zajednice srpskih opština i umesto da Priština bude kažnjena, sada još treba da bude nagrađena prijemom u Savet Evrope. Srbija je suverena država, a predsednik Vučić je mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije.Tako će biti i nadalje, a Violu fon Kramon niti ko pita, niti zarezuje”, rekao je Dačić.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs/Tanjug)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare