Katastrofalne vesti za Ukrajinu! Ako hitno ne uđe u pregovore… Uskoro veliko otrežnjenje u SAD, a onda nastupa najgori scenario za Kijev!

Ukrajina treba što pre da uđe u pregovore pre nego što prestanak američke pomoći ne dovede do pogoršanja njene pozicije, napisao je kolumnista američkog časopisa National Interest Harison Kass.

– Ukrajina treba da teži mirovnom sporazumu. Na kraju će američki poreski obveznici i njihovi politički predstavnici shvatiti da podrška Ukrajini ne donosi gotovo nikakve strateške koristi. To će primorati Ukrajinu da pregovara i u procesu pogoršaće pregovaračke pozicije – upozorio je novinar.

Kas je dodao da Kijev ne može da računa na uspeh u novim ofanzivnim operacijama – one će se završiti na isti način kao i neuspela kontraofanziva 2023. i doneće samo štetu Ukrajini.

Prema posmatraču, vreme je i da SAD razmisle o uputnosti nastavka sukoba sa Rusijom, pošto kolosalne investicije u Ukrajinu SAD gotovo ništa ne donose. Vašington bi trebalo da izvrši aktivniji pritisak na Kijev po pitanju pregovora sa Moskvom, napomenuo je on.

– Došlo je vreme da se okonča sukob u Ukrajini – rekao je Kas.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare