AŽURIRAJTE ODMAH, NE ČEKAJTE! Svim korisnicima iPhone-a stiglo važno upozorenje!

Apple je izdao iOS 17.4.1, zajedno sa upozorenjem da se odmah ažurira. To je zato što ažuriranje iOS 17.4.1 uključuje važne bezbednosne ispravke koje bi trebalo da primenjuju svi korisnici iPhone-a.

Apple-ovo ažuriranje iOS 17.4.1 je dugo čekalo vest da Apple priprema novu nadogradnju iPhone-a pojavila se pre skoro dve nedelje. Od tada se spekuliše o tome kada će iOS 17.4.1 stići. Većina ljudi je pretpostavila da će ažuriranje stići u ponedeljak ili utorak, ali čudno za Apple, iOS 17.4.1 je ovog puta objavljen u četvrtak.

Šta je novo u iOS-u 17.4.1

Kada je izdavao novu nadogradnju iPhone-a, Apple je jednostavno rekao: „Ovo ažuriranje pruža važne ispravke grešaka i bezbednosna ažuriranja i preporučuje se svim korisnicima.“ Ažuriranje za iOS 17.4.1 je dodato na Apple-ovu stranicu sa bezbednosnim izdanjima, a proizvođač iPhone-a je rekao da će detalji „doći uskoro“.

Ovo ukazuje da postoje CVE brojevi tj. bezbednosni propusti popravljeni u ažuriranju za iOS 17.4.1. Kada nema CVE unosa, Apple to uvek eksplicitno navodi na svojoj bezbednosnoj stranici.

Postoje i ispravke grešaka u iOS-u 17.4.1, na čemu će mnogi korisnici iPhone-a biti zahvalni. Od nadogradnje na iOS 17.4, neki korisnici iPhone-a su pretrpeli nekoliko grešaka, od kojih je najznačajniji pražnjenje baterije. To svakako nije idealno i razlog je za ažuriranje na iOS 17.4.1 što je pre moguće.

Zašto bi trebalo da ažurirate odmah na iOS 17.4.1

Već postoje znaci da je Apple-ov iOS 17.4.1 važno ažuriranje. Iako ne postoji način da se potvrdi zašto je iOS 17.4.1 stigao kasnije nego što se očekivalo, bilo bi razumno spekulisati da je proizvođač iPhone-a dodao jednu ili više bezbednosnih ispravki u mešavinu pre objavljivanja prve beta verzije iOS 17.5.

U međuvremenu, ispravke grešaka će biti dobrodošle mnogim frustriranim korisnicima iPhone-a koji su se mučili od ažuriranja na iOS 17.4.

Za sada je bolje biti siguran nego žaliti. Idite na Podešavanja > Opšte > Ažuriranje softvera i ažurirajte odmah da biste zaštitili svoj iPhone.

UDARNA VEST.rs (kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare