VLADIMIR ERIĆ ISPORUČEN CRNOJ GORI: Određen mu pritvor do 30 dana

Osumnjičenom da je deo grupe koja jekopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, Vladimiru Eriću (33) određen je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Osnovnog suda.

On je juče oko 16 sati sproveden Osnovnom sudu u Podgorici po naredbi tog Suda radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je počinio krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa Krivičnog zakonika Crne Gore.

Erić je po međunarodnoj poternici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erića radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Kako je ranije saopšteno, molba za izručenje je poslata i redovnim putem i preko NCB Interpola Podgorica.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati. Popis nije završen ni četiri mjeseca nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga, mobilni telefoni…

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ Adria.tv/Vijesti.me/ Preneo: T.A.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare