UŽIVO! RUSIJA -SRBIJA: Piksi ŠOKIRAO sastavom! Na Ruse kreće bez Mitrovića! 

RUSIJA – SRBIJA 

Rusija – Srbija 18.00 (RTS, Arena sport)

Moskva. Stadion: Lav Jašin. Kapacitet: 25.716. Sudija: Arda Kardešler (Turska).

Srbija (4-2-3-1): Petrović – Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović – Zdjelar, Lukić, Gaćinović, Živković, Tadić – Jović.

Rusija (4-3-3): Safonov – Volkov, SIlljanov, Osipenko, Klusevič – Glebov, Barinov, Anton Mirančuk – Obljakov, Golovin, Tjukavin

Fudbaleri Srbije gostuju Rusiji u Moskvi u prijateljskoj utakmici u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.

Selektor srpskog nacionalnog tima Dragan Stojković iskoristiće ovu, kao i utakmicu protiv Kipra u Limasolu (25. mart) kao početak priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Bez obzira što će meč biti prijateljskog karaktera, izvesno je da Srbiji, ali i Rusiji rezultat neće biti u drugom planu. Ne treba zaboraviti da je UEFA dala dozvolu za odigravanje ovog meča, jer je Rusija i dalje pod sankcijama. Sve karte za meč su rasprodate.

Dragan Stojković Piksi najavio je promene u formaciji, pa je moguće da Orlovi zaigraju u sistemu 4-4-2 ili 4-2-3-1. Do sada, Srbija je igrala sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji. Orlovi su oslabljeni za neigranje Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića koji su povređeni.

– Probaćemo i videćemo na šta će da liči. Bitno je da igrači prihvate principe igre. Hoće li to biti 4-3-3 ili 4-2-3-1, to su već podsistemi – rekao je Dragan Stojković.

 Imamo dve važne utakmice iako su prijateljske. Bolje je nego da smo u nekom baražu, pa da moramo da lupamo glavu. Izbor je takav kakav je, ima dosta igrača koji se muče sa povredama. Došla su nova imena, želim da ih vidim na delu. Ono što sam pratio i gledao potpuno zaslužuju da im se ukaže šansa – objasnio je Stojković.

Posle utakmica u Rusiji i Kipru, fudbaleri Srbije imaće još dve provere pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Prvo protiv Austrije 4. juna u Beču, a onda i protiv Švedske, četiri dana kasnije u Stokholmu.

Sa druge strane, Rusija od uvođenja sankcija u februaru 2022. godine igra prvu utakmicu protiv neke selekcije iz Evrope i izabranici Valerija Karpina učiniće sve da se što bolje predstave širokom auditorijumu. Rusija će biti u punom sastavu sa prvim zvezdama Aleksandrom Golovinom, Aleksejem i Antonom Mirančukom, Arsenom Zaharjanom i Dalerom Kuzjajevim.

Meč se igra u Moskvi na stadionu Dinama „Lav Jašin“ sa početkom u 18 časova.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare