Sferopulos otkrio dobre vesti za navijače Zvezde pred meč sa Virtusom 

Košarkaši Crvene zvezde u petak u 31. rundi Evrolige traže reakciju nakon poraza od Panatinaikosa i protiv Virtusa iz Bolonje na domaćem terenu žele prekid serije poraza.

Trener ekipe Janis Sferopulos je nakon neuspeha protiv Atinjana govorio o nastavku sezone, a sada je u najavi novog duela istakao da želi reakciju.

– U pravu ste, Virtus je tim koji želi da ostane u zoni plej-ofa, bore se jako, imaju kvalitet. Sa naše strane želimo reakciju nakon poraza, želimo da budemo konzistentnijii igramo bolje u odbrani i igramo pametno u odbrani i koristimo talenat na oba kraja terena. Želimo da se borimo i igramo po planu. Reakcija je jako bitna i želim da vidimo mnogo konzistentniju igru.

Izrazio je želju da se do kraja sezone igra za što više pobeda.

– Nije lako, nemamo ništa pozitivno na kraju u tom smislu… Ali imamo klub, navijače, mi smo profesionalci i moramo da uradimo sve da bismo dobili što više mečeva do kraja sezone.

Istakao je i da će se kroz Evroligu do kraja spremati za mečeve ABA lige.

– Osim rezultata, druga stvar je da svi moraju igrati i biti spremni i da budemo spremni za ABA ligu. U Evroligi što bviše pobeda, a kroz njih da se spremimo za mečeve u ABA ligi.

Pohvalio je i Teodosića za nastup protiv PAO iako je odradio samo jedan trening.

– Miloš je igrao juče i mislim da nije mnogo igrača moglo da igra takve mečeve, on je povređen dva meseca i igrao je meč i želim da mu čestitam. Sada želimo da svi budu srećni, nastaviće da trenira i da hvata ritam.

Što se tiče ostalih povređenih igrača…

– Topić i Tompkins treniraju individualno, oni su u procesu i videćemo kada će biti spremni za timski trening. To su duge povrede i ne mogu da igraju nakon jednog ili dva timkska treninga. Lazić je bolje i trenirao je i videćemo da li će igrati sutra.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare