NIČE PODZEMNA GARAŽA U VLAJKOVIĆEVOJ Šapić: Nismo odustali ni od jednog projekta

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Džang Dže, ministar savetnik u ambasadi NR Kine, i Džuang Jung, predsednik „China Shandong International Economic and Technological Cooperation Co“, obišli su danas radove na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, kod Doma Narodne skupštine.

– Izuzetno sam srećan što smo ovde. Pre tri meseca smo najavili početak i to je najvažnije, da držimo reč. Da se držimo termina, nismo ni od jednog projekta odustali. Ovde je sve bilo odloženo zbog arheologije. Sve je urađeno sa arheološkim normama i po zakonu – kazao je Šapić.

Naveo je i da je kompanija Shandong Hi-Speed je puno uradila u našoj zemlji, kao i da će ovo biti samo još jedan od uspešnih projekata.

– Zaista jedna renomirana kompanija. S kraja 2025. će se ovde nalaziti parking mesta. Želim da vas obavestim o broju parking mesta koja su urađena i koja ce biti urađena. Danas započinjemo Vlajkovićevu, Skerlićevu za mesec dana, Pink 150 parking mesta smo završili. Toliko mesta nije urađeno u nekoliko desetina godina. Urađeno je oko 1.250 mesta. Biće urađeno 2.600 za tri godine. Toliko sam srećan da iznesem ovaj podatak. Ovi podaci su nešto čime treba svi da se ponosimo. Skerlićeva, Vidin kapija, Autokomanda, Blokovi 62 63, 64. Uveliko traju radovi, dobićemo 510 mesta u srcu Novog Beograda. Bežanijska kosa, Pinki, Merkator, blok 21 i 22… Želim da pokažem koliko smo uspeli da uradimo. Ovo jeste poboljšanje kvaliteta života. Hvala našim kineskim prijateljima – kazao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Predstavnik kineske kompanije se Šapiću obratio rečima:

– Veoma sam počastvovan da prisustvujem početku izgradnje garaže. Ovaj projekat je privukao pažnju sa raznih strana… Impresionirani smo i izražavam iskreno divljenje za vaš rad. Pod vašim rukovodstvom razvoj će biti nezaustavljiv.

Iz kineske ambasade su na početku obraćanja izrazili čestitke povodom početka izgradnje.

– Zahvaljujući pripremama drago nam je što će započeti ovaj projekat, integisaće parking i park preko, poboljšaće infrastrukturu grada. Istovremeno je ovo prvi projekat ove vrste koji stvara novi model za poslovanje kineskih kompanija. Verujem da će kineske firme biti sposobne da izvrše i da će čelično prijateljstvo zbližiti naša dva naroda. Želim da izgradnja bude uspešna i da se uspešno završi – rekao je predstavnik Ambasade NR Kine.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare