DRAMA U RUSIJI: U obrušavanju rudnika pod ruševinama ostalo 13 ljudi, objavljena VANREDNA SITUACIJA 

U Amurskoj oblasti uveden je regionalni režim vanredne situacije zbog obrušavanja kamena u rudniku Pionir u okrugu Zeja, pod ruševinama je 13 ljudi, saopštila je vlada Amurske oblasti.

„U trenutku urušavanja stenske mase u rudniku je bilo 13 smenskih radnika iz drugih regiona. Radi se o radnicima ugovorne organizacije koja je specijalizovana za rudarske i kapitalne rudarske radove. Još nema kontakta sa ljudima“, kaže se u saopštenju.

Sada na licu mesta rade gorski spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije iz Nerjunrija i Habarovska, napredovali su i spasioci sa Primorske teritorije, a pripremljena je i rezerva specijalista iz Kuzbasa.

Nadležni su spremni da pruže svu neophodnu pomoć rodbini, a psiholozi rade. Dan ranije došlo je do obrušavanja kamena u rudniku Pionir. Grupa rudarskih spasilaca iz Jakutije – 25 ljudi i četiri komada opreme – prebačena je na lice mesta.

Stigao helikopter Ministartsva za vanredne situacije

Pored toga, helikopter Ministarstva za vanredne situacije sa spasiocima i specijalnom opremom stigao je u Zejski okrug sa teritorije Habarovska.

Transportna kosina u rudniku je očišćena, a oni pokušavaju da obnove kontakt sa rudarima.

Regionalni istražni komitet organizovao je uviđaj u slučaju urušavanja rudnika. Na licu mesta radi tužilac okruga Zeja.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ RIA Novosti/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare