UKRAJINA NAPALA PRED ZORU: Bespilotne letelice digle u vazduh još jednu rusku rafineriju NASTAVLJA SE KOŠMAR ZA MOSKVU (VIDEO) 

Ukrajina je u noći između petka i subotebespilotnim letelicama napala dve rafinerije u ruskoj Samarskoj oblasti!

Na meti dronova bile su rafinerije u Sizranu i naftno postrojenje u Novokujbiševsku. Na snimcima se vidi veliki požar na rafineriji u Sizranu koji je nastao posle napada.

Napad se prema navodima Telegram kanala Baza dogodio oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.


 Prvi dron napao je kompleks rafinerije nafte u Sizranu. Tu je izbio požar. Trenutno je površina požara 500 kvadratnih metara. Istovremeno je nekoliko drugih dronova napalo rafineriju nafte Novokujbiševsk. Tu je takođe izbio požar koji je posle pola sata ugašen – navodi Baza.

Zaposleni u rafinerijama su evakuisani dok prema preliminarnim podacima nije bilo nastradalih.

Guverner Dmitrij Azarov navodi da je formiran operativni štab za otklanjanje posledica napada na rafinerije nafte u Sizranu i Novokujbiševskom i da je svim resorima naloženo da obrate pažnju na zaštitu objekata u regionu.

– Preduzimamo sve mere da što pre otklonimo posledice. Formiran je operativni štab. Sve službe i odgovorna odeljenja imaju zadatak da daju prioritetnu pažnju zaštiti objekata u regionu – rekao je Azarov za RIA.

Ukrajina je u pet prethodnih dana napala i oštetila šest ruskih rafinerija.

Bespilotna letelica, podsetimo, pogodila je u petak rafineriju nafte u ruskom Kaluškom okrugu!

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare