KOSTA KECMANOVIĆ IMAO TAJNU SVESKU IŽVRLJANU SATANISTIČKIM SIMBOLIMA! Ovime je najavljivao svoj masakr, u NJEMU je video idola! 

Jedan od detalja koji je otkriven je da se nisu samo našla imena ubijene dece na papiru, već je crtao i mrtvačke glave, a sebe je poredio sa čuvarom podzemnog sveta, Kerberom!

Kosta Kecmanović, dečak koji je počinio strašan zločin u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja prošle godine, ubivši devetoro školskih drugova i čuvara Dragana Vlahovića, posedovao je tajnu svesku.

Ova beležnica sadržavala je vrlo uznemirujuće zapise i detalje, što je iznenadilo i istražitelje, prema saznanjima Republike od nezvaničnih izvora bliskih istrazi.

Prilikom pretresa Kecmanovićevog stana, pronađen je dnevnik koji je razjasnio motive ovog jezivog zločina i sugerisao da je počinitelj bio opsednut zlom te da su mu moralne vrednosti bile izopačene.

Smrt ga je oduvek fascinirala

– Očigledno je da je Kosta bio opčinjen satanističkim ritualima i simbolima smrti. Uz navodno svakodnevne aktivnosti, beležio je i svoja zapažanja, potpuno nesvojstvena detetu tog uzrasta. Uz imena školskih drugova crtao je mrtvačke glave i pentagrame, pisao da ih mrzi, da ga niko ne razume i da će se osvetiti. Iz tih beležaka se vidi da je, budući da je vrlo inteligentan, proučavao istoriju drevnih naroda, ali se fokusirao na bogove smrti, grčkog Tanatosa i egipatskog Sekera. Ukratko, bio je fasciniran svim što je imalo veze sa smrću i ubistvima – kaže naš sagovornik.

Ono što je privuklo pažnju i istražiteljima su njegovi crteži troglavog psa Kerbera, koji je, po mitologiji, dočekivao pokojnike u podzemnom svetu i sprečavao ih da se vrate iz Hada u svet živih.

– Poistovećivao se s tim mitskim bićem, smatrajući sebe gospodarom života i smrti. Time može da se objasni i njegova najava jednom od drugova kom se poveravao da su mu se mnogi zamerili i da mu „nijedan neće izmaći“. Nažalost, niko ga tada nije ozbiljno shvatao – konstatuje nezvanični izvor našeg portala.

Tokom istrage je utvrđeno i da je monstrum ideju za masakr možda dobio iz američke serije „American horror story“ („Američka horor priča“). Naime, u jednoj od epizoda lik po imenu Tejt Lengdon, srednjoškolac, izvršio je sličan zločin tako što je u školi ubio 15 učenika.

Ista maska

Frapantna podudarnost masakra u školi na Vračaru sa scenom iz popularne serije je da je Kosta malo pre zločina na Fejsbuk profilu objavio jezivu fotografiju, na kojoj je pomoću filtera napravio sebi na licu masku. Na sličan način je i lik iz serije našminkan ušao u školu i izvršio pokolj. Takođe, kod dečaka-ubice pronađen je ranac u kom su bila tri Molotovljeva koktela, a u seriji je lik Tejta benzinom polio i zapalio jednu osobu.

– Ova serija mu nije bila jedina jeziva inspiracija. On je, inače, bio opsednut i drugim američkim horor serijalom „Pročišćenje“ (The purge“). U ovom filmu, zamišljena američka vlada u bliskoj budućnosti određuje jedan dan godišnje kada je sve dozvoljeno, uključujući i ubistvo. Moguće je da je on već tada sanjao mračni san da će doći dan kada će dobiti „dozvolu“ za stravični čin – objašnjava naš sagovornik.

Ova fotografija mogla je biti jasan znak upozorenja za roditelje i okolinu da nešto nije u redu s ovim detetom, međutim, niko nije reagovao.

Proučavao Krivični zakon pre polaska u krvavi pir

Dečak-ubica nije samo impulsivno delovao; njegovi postupci su pažljivo smišljeni i pripremljeni. Činjenica da je pregledom njegovog telefona utvrđeno da je pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio krivičnu odgovornost dece govori o njegovom svesnom planiranju zločina. Umesto da traži pomoć ili da se suoči sa svojim problemima, on je izabrao put nasilja i uništavanja. Ovo otkriva duboku emocionalnu i moralnu prazninu koja je prisutna u njegovoj psihologiji. Njegovo korišćenje pretraga na internetu kao alata za planiranje napada dodaje još veće dimenzije ovome, pokazujući kako su moderna tehnologija i internet postali sredstvo za “olakšavanje“ zločina. 

Novi Firer sam ja, UJEDINIĆU svet!

Kosta Kecmanović je kao jednog od svojih uzora imao i Adolfa Hitlera. Naime, on je lekarima na psihijatrijskoj klinici, u kojoj je smešten posle hapšenja, detaljno pričao o nacističkoj ideologiji, o Hitleru i „genijalnim metodama i planovima“ nacističkog šefa propagande Jozefa Gebelsa?!

– Ja sam novi firer, ujediniću svet… – rekao je Kosta šokiranim doktorima, kojima je čak kazao i da su ga Jevreji strašno uvredili, ali nije umeo da objasni kako se to dogodilo, kada i gde!

Prilikom pretresa stana u kome je živeo u njegovoj sobi pronađena je nacistička literatura, brojne knjige i skripte.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare