DRŽAVA PONOVO DELI NOVČANU POMOĆ! Proverite da li spadate u OVU grupu građana!

Za ovu svrhu je opredeljeno čak 115 miliona dinara!

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu novca za sufinansiranje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini, sa posebnim akcentom na unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu.

Za ovu svrhu je opredeljeno čak 115 miliona dinara, a sredstva se mogu iskoristiti za opremanje različitih tipova farmi, kao i za nabavku opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, izđubravanje, pripremu, rukovanje i distribuciju stočne hrane na gazdinstvu, te nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Zanimljivo je da maksimalni iznos koji stočarsko gazdinstvo može dobiti po jednoj prijavi iznosi od 150.000 do dva miliona dinara, dok je za pčelare taj iznos od 50.000 do 350.000 dinara, prenosi Kurir.

Republičke subvencije za tov


Ministarstvo poljoprivrede takođe je objavilo javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i tov jaradi za 2024. godinu. Zahtevi se podnose preko platforme e-Agrar, a pravo na podsticaje mogu ostvariti pravna lica, preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Interesantno je da Pokrajina sufinansira 60 procenata od prihvatljivih troškova investicije, dok za određene kategorije podnosilaca prijava iznos sufinansiranja može biti i do 70 procenata. Takođe, važno je napomenuti da pravo da konkurišu imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Ovi konkursi predstavljaju značajan korak ka unapređenju stočarske proizvodnje u Vojvodini, te pružaju važnu podršku poljoprivrednicima koji žele da unaprede i unaprede svoje gazdinstvo. Sufinansiranje nabavke nove opreme može biti ključno za povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti stočarske proizvodnje, što će imati pozitivan uticaj na celokupnu poljoprivrednu zajednicu u Vojvodini.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare