„PREŽIVELA JE SRPSKA ĆIRILICA VEKOVE, PREŽIVEĆE I MALOG TIRANINA“ Petković poručio Kurtiju BITNU STVAR 

Ova reakcija dolazi nakon što je premijer Kosova, Aljbin Kurti, naredio uklanjanje ćiriličnih natpisa sa tabli.

Direktor Kanacelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izrazio je oštar protest zbog nedavnog ukidanja ćiriličnih natpisa na saobraćajnim znakovima na Kosovu i Metohiji.

–  Može Kurti da se obračunava s ćiriličkim saobraćajnim znakovima, ali ne može da prekine neraskidivu vezu srpskog naroda sa njihovom državom Republikom Srbijom ! Onaj koji zna samo za nasilje, nikad neće znati šta je miran suživot – rekao je Pektović.

Ova reakcija dolazi nakon što je premijer Kosova, Aljbin Kurti, naredio uklanjanje ćiriličnih natpisa sa saobraćajnih znakova, što je izazvalo oštru osudu srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Petković je dodatno naglasio da je srpska ćirilica preživela vekove i da će preživeti i „malog tiranina“.


Ovakvo delovanje predstavlja samo jedan od mnogobrojnih izazova sa kojima se srpska zajednica suočava na Kosovu i Metohiji, a očuvanje jezika, pisma i identiteta predstavlja temeljnu vrednost za Srbe na ovim prostorima.

– Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina – napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

Ćirilica kao pismo srpskog naroda ima duboke korene i predstavlja simbol otpora i opstanka kroz istoriju. Njen značaj se ogleda u činjenici da je preživela različite istorijske periode, od vladavine različitih imperija do savremenih izazova sa kojima se suočava.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare