NOVI UKRAJINSKI NAPAD NA BELGOROD: Pogođena zgrada gradske administracije, ima žrtava (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine pojačale su u utorak napade na Belgorodsku oblast.

Ukrajinski dron se srušio na zgradu gradske skupštine Belgoroda, dve osobe su povređene, javio je šef regiona, Vjačeslav Gladkov, na svom Telegram kanalu.

 U Belgorodu se neprijateljska bespilotna letelica srušila na zgradu gradske uprave. Postoje dve žrtve: jedna žena je zadobila rane od gelera, druga je žrtva granatnog udara. Žrtvama je pružena sva neophodna medicinska pomoć – napisao je ruski guverner.

Žrtve su zaposleni u administraciji, rekao je gradonačelnik grada, Valentin Demidov. Jedna od njih je hospitalizovana, drugoj je ukazana pomoć na licu mesta.

Šef belgorodske administracije je dodao da se dron srušio u ulazno predvorje zgrade. Polomljeni su mu prozori i oštećena fasada.

Oružane snage Ukrajine pojačale su u utorak napade na Belgorodsku oblast. Prema podacima Ministarstva odbrane, snage PVO su noću uništile osam neprijateljskih dronova iznad regiona, a presrele su i osam MLRS raketa Vampir i jednu raketu Točka-U.


Ujutro je širom Belgorodske oblasti proglašena raketna pretnja. Prema rečima Gladkova, tri osobe su povređene tokom granatiranja Šebekina, a još dve su povređene tokom napada na Belgorodsku oblast.

Podsetimo, grupa ruskih dobrovoljaca koja se bori na ukrajinskoj strani upala je jutros na teritoriju ruske pogranične Belgorodske oblasti, kao i u Kursku oblast.

Tu je Legija Sloboda za Rusiju koja je upala tenkovima, kao i Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon.

– Selo Tetkino u regiji Kursk potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga. Putinova vojska beži iz sela, a iza sebe ostavlja tešku opremu. Otimaćemo svoju zemlju od režima centimetar po centimetar  – objavljeno je na kanalu Legije za slobodu Rusije uz video na kojemu se vidi nekoliko vojnika koji beže.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare