SKORO 50 DRONOVA SE OBRUŠILO NA RUSIJU Ukrajinci izveli jedan od najvećih napada od početka rata, zna se i šta im je bila GLAVNA META (VIDEO)

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u noći između petka i subote 47 bespilotnih letelica ukrajinske vojske iznad Rostovske, Volgogradske, Kurske i Belorodske oblasti, saopštila je Moskva, a prenosi agencija RIA.

– Večeras je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvede napad sa 47 bespilotnih letelica protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije – saopštilo je Ministarstvo.

Glavna meta jednog od najmasovnijih ukrajinskih napada dronovima od početka rata bila je luka Taganrog na obali Azovskog mora.


Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti, saopštio je da je PVO odbacila napade na Taganrog i Morozovsk i da nije bilo nastradalih.

Telegram kanal SHOT navodi da su dronovi u dva navrata doleteli sa mora i da se čulo više od 20 eksplozija.


Navodi se i da su ruske trupe u poslednja 24 sata odbile sedam kontraofanziva u više oblasti na istoku fronta u Ukrajini.

Ukrajina: Oboreno više od 30 dronova

Protivvazdušna odbrana Ukrajine oborila je 33 od 37 ruskih dronova lansiranih u noći između petka i subote, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane, a prenosi Ukrinform.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare