Novak saznao termin! Mnogim Srbima se baš i neće dopasti, čeka ga Crnogorac iz Australije 

Novak Đoković konačno će startovati na Indijan Velsu, od 2. kola protiv Aleksandra Vukića iz Australije.

Meč je treći na programu Indijan Velsa za subotu od 11.00 po lokalnom vremenu, prvo igraju Burel – Gof i Fric – Tabilo. Novakov meč je treći na programu i po srpskom, srednjeevropskom vremenu, početak se ne očekuje pre 23.30, a sa druge strane je igrač crnogorskih korena.

Tako će Novak obuhvatiti prelaz između subote i nedelje po našem vremenu, u pohodu na novu karijernu titulu i nove rekorde. 


Aleksandar Vukić se plasirao u 2. kolo Indijan Velsa pobedivši Japanca Močizukija sa 7:6, 7:6 i tako je obezbedio meč protiv Novaka Đokovića. Vukić vuče korene sa ovih prostora, rođen je 1996. godine u Australiji. Trenutno je 69. teniser sveta, a tenisom je počeo da se bavi sa 13 godina, kada je konačno presekao i izabrao da mu beli sport bude primaran, a ne fudbal kao do tada. Njegovo predstavljanje možete pronaći ovde.

Đokoviću je žao Nadala

Tužno je zbog turnira što je Rafa morao da se povuče. Zajedno smo putovali u SAD, slučajno smo se sreli i bilo ga je lepo videti. Znam da je došao ovde ranije kako bi se privikao na vremensku razliku i trenirao što više kako bi bio spreman da igra. Dao je sve od sebe“

O izazovima

– Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da ispišem više istorije.

Ono što je Đokovićev prioritet u 2024. i što je više puta naglašavao i sam jesu Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. jula. Za sada, Nole ima samo jednu medalju sa Igara – bronzu iz 2008. u Pekingu – i ne krije da sanja da osvoji zlato za Srbiju. Nije isključio ni mogućnost da 2028. igra u Los Anđelesu iako bi tada imao 41. godinu.

Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi je karata ostalo! Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome.

Novak Đoković trenirao pred Indijan Vels i poslao poljubac svojoj Jeleni

UDARNA VEST.rs (Sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare