Šou od žreba za Indijan Vels, Novak Đoković može na Aleksandra Vukića! Nadalu spreman pakao u Kaliforniji

Novak Đoković se vratio u SAD i učestvovaće na mastersu u Indijan Velsu, a na žrebu u utorak iza ponoći saznao je potencijalne rivale za drugo kolo. Najbolji teniser sveta će igrati protiv pobednika duela kvalifikanta i Aleksandra Vukića, dok su Karlos Alkaras i Janik Siner na drugoj strani žreba te Srbin sa njim neće moći snage da odmeri pre finala.

Posle pet godina Novak Đoković se vraća na Indijan Vels i imao je veoma dobar žreb za prvi masters u sezoni. U drugom kolu bi mogao da se sretne sa australijskim teniserom koji poreklo vuče sa naših prostora, Aleksandrom Vukićem. Početkom devedesetih su se Vukićevi roditelji zbog ratova iz Crne Gore preselili u Australiju, on je 1996. rođen u Sidneju i trenutno je 69. igrač sveta. Nikada pre nije igrao protiv Đokovića. 

U trećem kolu bi srpskom asu rival mogao da bude Tomas Martin Ečeveri, a u četvrtom Igo Amber ili Tomi Pol. U četvrtfinalu bi Đoković mogao da ide na Huberta Hurkača ili Kaspera Ruda, dok bi u polufinalu mogao da ga sačeka neko od ove četvorke: Danil Medvedev, Holger Rune, Grigor Dimitrov i Tejlor Fric. U finalu bi najbolji teniser sveta mogao snage da odmeri sa najboljim igračima drugog dela žreba, Karlosom Alkarasom, Janikom Sinerom, Aleksandrom Zverevim, Andrejom Rubljovim…

Ukoliko dođe do te faze, a bilo bi veliko iznenađenje uz probleme koje ima i težak žreb, Rafael Nadal bi mogaoda bude rival Novaku Đokoviću u polufinalu.

Dušan Lajović na startu turnira igra protiv Emila Rusuvorija, a Miomir Kecmanović protiv Lorenca Sonega. U ženskom singlu Srbija neće imati predstavnicu.

Najbolja teniserka planete Iga Švjontek će u prvom kolu biti slobodna, a u drugom igrati protiv kvalifikantkinje ili Danijel Kolins, te se ne može reći da je prošla dobro na žrebu. Koko Gof igra poslednji turnir kao tinejdžerka, biće jedna od favoritkinja na domaćem terenu i u drugom kolu, pošto će u prvom biti slobodna, za rivalku imaće pobednicu duela Šiju Vang – Klara Burel. 

Poput Ige, sreće nisu imale ni prošlogodišnje finalistkinje. Elena Ribakina će u drugom kolu za rivalku imati Ešlin Kruger ili nekadašnju drugu teniserku sveta i šampionku Indijan Velsa, Paulu Badosu. Arina Sabalenka je takođe slobodna u prvom kolu, u drugom će igrati protiv bolje iz duela Elizabeta Koćareto – Pejton Sterns.


UDARNA VEST.rs (sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare