JEZIVO PORODIČNO NASILJE NA NOVOM BEOGRADU: Mrtav pijan pretkuao ženu u prisustvu deteta 

Žena je zadobila lakše telesne povrede.

Dana 04.03.2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv V.S.(rođen 1965. godine) zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 04.02.2024. godine u Novom Beogradu izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz odredbe člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika.

On je na taj način što je u alkoholisanom stanju, od 1,71 promila alkohola u krvi, primenom nasilja i bezobzilnim ponašanjem, u prisustvu zajedničkog maloletnog deteta, ugrozio spokojstvo i telesni integritet člana svoje porodice – svoje supruge, tako što joj je zadao oko 30 udaraca obema rukama po glavi i telu, pri čemu je oštećena zadobila laku telesnu povredu u vidu nagnječenja u predelu temena sa leve strane, nagnačenja u levoj čeonoj slepočnoj regiji,  nagnječenja u predelu gornjeg levog očnog kapka, nagnječenje u predelu oba obraza sa nagnječenjem sluznice oba obraza, nagnječenje u predelu sluznice gornje usne i nagnječenje obe šake.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenog oglasi krivim te da mu izrekne uslovnu osudu na taj način što će okrivljenom utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca i istovremeno odrediti da se ovako određena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja četiri godine ne izvrši novo krivično delo te je predložilo i da sud okrivljenom izrekne meru Obavezno lečenje alkoholičara iz odredbe člana 84 Krivičnog zakonika.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare