„ČAST JE BITI PROTIVNIK RUSIJE“ Putin poslao VAŽNU PORUKU svetu: „Čak i u neprijateljskim odnosima, mi imamo…“

Rusija ima više prijatelja nego neprijatelja, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom.

„Imamo više prijatelja. Postoji još jedna poznata fraza: biti nam prijatelj i neprijatelj podjednako je časno„, rekao je Putin.

Pretnje koje pokušavaju da stvore u Rusiji nisu prazne i vlasti to moraju da imaju na umu, naglasio je Putin.

„I na državnom, na saveznom, na regionalnom nivou. Moskva se ne može jednostavno svrstati u jedan od regiona, ona je glavni grad Rusije. Ovde je centar nauke, obrazovanja, industrije. Dakle, sve je to veoma međusobno povezan sa celokupnom ruskom ekonomijom“, objasnio je Putin.

Kako je rekao Vladimir Putin na plenarnoj sednici foruma Agencije za strateške inicijative „Snažne ideje za nova vremena“ krajem februara, čak i u neprijateljskim zemljama Rusija ima mnogo saveznika. Prema njegovim rečima, Moskva dobija sve više pristalica širom sveta, posebno u oblasti tradicionalnih vrednosti.

Sobjanin je zauzvrat primetio da su rezultati 2023. godine u Moskvi među najboljima u modernoj istoriji, uprkos mahinacijama neprijatelja i sankcijama.

„Dobar rast po svim pokazateljima, u proizvodnim pokazateljima koji su nam važni, kao što su farmaceutska, automobilska, mikroelektronika – rast od 25 do 40 odsto. Ulaganja u nekretnine, komercijalne nekretnine, stanogradnju nastavljaju da rastu. Nastavljamo sa program renoviranja“, rekao je Sobjanjin.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare