Sa tržišta Srbije povlači se mineralna voda „Donat Mg“

Kompanija Atlantik Droga Kolinska iz Ljubljane, deo Atlantik grupe, odlučila je da preventivno povuče sa tržišta Srbije mineralnu vodu „Donat Mg“ u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe 15. novembar 2024, navodi Republika.

I u Hrvatskoj je ova voda povučena, Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je danas da iz predostrožnosti povlači sa tržišta prirodnu mineralnu vodu „donat Mg“ koju proizvodi slovenačka kompanija Atlantik Droga Kolinska.

Konkretno, u pitanju je mineralna voda Donat Mg, 1L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 15. 11. 2024.).

Ovaj korak je preduzet zbog promenjenih organoleptičkih svojstava vode, iako proizvođač ističe da ova promena nije štetna po zdravlje.

Kompanija Atlantik Droga Kolinska donela je odluku o povlačenju proizvoda Donat Mg iz predostrožnosti, nakon što je Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio potrošače o istoj meri koja se preduzima i na tržištu ove zemlje.

Razlog za povlačenje vode Donat Mg je promena organoleptičkih osobina, koja, kako ističe proizvođač, nije štetna po zdravlje. Organoleptička svojstva obuhvataju boju, miris i ukus vode, a iako ova promena nije štetna, kompanija se odlučila na preventivno povlačenje proizvoda kako bi zadržala visoke standarde kvaliteta.

Potrošači koji su kupili Donat Mg u pakovanju od jednog litra sa rokom upotrebe 15. novembar 2024, mogu da ga vrate na prodajno mesto gde su ga kupili, gde će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamenu proizvoda. Ova mera je preduzeta kako bi se osiguralo zadovoljstvo potrošača i očuvala reputacija brenda Donat Mg.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare