ZAVRŠENO PRVO POLUFINALNO VEČE PESME ZA EVROVIZIJU: Breskvica ide dalje, a ovo su ostali izvođači koji se bore za odlazak u Malme

Počelo je prvo polufinalno veče festivala „Pesma za Evroviziju“. Nastupiće 14 takmičara, a 8 najboljih će ići u finale koje se održava 2. marta.

Došao je trenutak odluke, glasovi su prebrojani i ovo je 8 finalista:

Marko Mandić – Dno

M.IRA – Percepcija

Bojana x David – No No No

Lena Kovačević – Zovi me Lena

Breskvica – Gnezdo orlovo

Hristina – Bedem

Zorja – Lik u ogledalu

Keni nije mrtav – Dijamanti

Glasovi se trenutno broje, a kako je ovo godina Abbe, ovaj segmet je posvećen upravo švedskoj grupi koja je pre 50 godina trijumfovala na Evroviziji i time postala svetska senzacija. Naši muzičari su izvodili pesme Abba, od Ortodoks Keltsa do operskih pevača.

Glasanje je počelo i trajaće 15 minuta. Način izbora tokom sve tri večeri takmičenja uključuje glasove TV gledalaca (SMS poruke) i glasove stručnog žirija, od kojih se svaki vrede ravnomerno u odnosu 1:1, odnosno 50 odsto glasova od TV publike, a 50 odsto od stručnog žirija.

Stručni žiri takmičenja broji po pet članova za polufinalne večeri i pet članova za finalno veče, od kojih se po jedan imenuje za predsednika. Članove stručnog žirija, kao predsednike žirija, imenuje RTS iz redova kompetentnih ličnosti.

Gledaoci TV prenosa glasaju putem mobilnih telefona, slanjem SMS poruka za jednu od navedenih kompozicija. SMS glasanje traje 15 minuta, sa jednog telefonskog broja se može glasati 20 puta.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare