KAKO ĆE IH VLADIMIR I MILJANA POGLEDATI U OČI? Ovo su pitanja koja će roditelji Kostinih žrtava iz „Ribnikara“ POSTAVITI Kecmanovićima!

Sutra se nastavlja suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović.

U Palati pravde sutra će biti nastavljeno suđenje Vladimiru i Miljani, odnosno roditeljima Koste Kecmanovića (14) koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ počinio stravičan masakr ubivši devetoro đaka i čuvara škole.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odlučilo da ne ispituje roditelje ubijene dece kao oštećene strane, te je samim tim njima ponovo omogućeno da budu prisutni tokom iznošenja odbrane optuženih.

Ono što je najvažnije, oštećeni će imati pravo da ispituju Vladimira i Miljanu, a prema saznanjima Republike, nekoliko pitanja se očekuje već sutra.

– Prema najavama porodica tragično ubijene dečice tri pitanja će sigurno biti postavljeno. Naime, sve ih zanima da li su roditelji znali da je Kosta imao psihološki problem, zašto su učili svog sina da puca i zbog čega ni Vladimir ni Miljana nisu želeli da im izjave saučešće – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

U slučaju da je tužilaštvo ostalo pri predlogu, po zakonu roditelji bi morali da budu van sudnice dok optuženi iznose odbranu.

Da podsetimo, optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud oca Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, a majku Miljanu Kecmanović na dve i po godine. Za vlasnika i instruktora u streljačkom klubu predloženo je po tri godine zatvora.

Vladimir Kecmanović se optužnicom tereti za krivično delo – teška dela protiv opšte sigurnosti, jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što nije primereno dečakovom uzrastu, kao i to da oružje nije čuvao na sigurnom mestu kako je predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu Kecmanović zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare