BAJDEN U BOLNICI! Predsednik SAD ima važne preglede pred izbore: Ceo svet čeka rezultate

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da će u sredu proći rutinski pregled u vojnoj bolnici u Merilendu, a rezultati će biti pažljivo praćeni dok 81-godišnjak bude tražio reizbor u novembru.

Bela kuća je saopštila da će kasnije u sredu javno objaviti pisani rezime rutinskog godišnjeg ispita demokratskog predsednika.

Ovogodišnji pregled dolazi u trenutku kada će se Bajdenverovatno ponovo suočiti sa bivšim republikanskim predsednikom Donaldom Trampom (77) na izborima 5. novembra.

„Obojica nesposobni“

Dvojica kandidata optužuju jedan drugog za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trampova poslednja rivalka za nominaciju Republikanske partije, 52-godišnja Niki Hejli, rekla je da su oba kandidata prestara za Belu kuću i da bi trebalo da se podvrgnu kognitivnim testovima.

Lekari su proglasili Bajdena zdravim i „sposobnim za dužnost“ tokom prošlogodišnjeg medicinskog pregleda, koji je uključivao uklanjanje lezije sa predsednikovog grudnog koša, i koji je takođe rekao da Bajden nema simptome dugotrajnog covida nakon što se zarazio koronavirusom 2022. godine.

UDARNA VEST.rs (blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare