SAMIT UKRAJINA – JUGOISTOČNA EVROPA: Predsednik Vučić sutra putuje u Tiranu 

Učestvovaće i na Regionalnom samitu o planu rasta i konvergencije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Tirani 28. i 29. februara 2024. godine.

Tom prilikom, predsednik Vučić učestvovaće na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa, kao i na Regionalnom samitu o planu rasta i konvergencije.

Podsetimo, predsednik Vučić prisustvovao je danas u Surčinu svečanom otvaranju nove fabrike kompanije „Nestle“ za proizvodnju obroka na biljnoj bazi.

OBRAĆANJE: 

Predsednik Srbije, najpre se zahvalio svima koji danas prisustvuju otvaranju fabrike Nestle, a onda je dodao da je sasvim slučajno na sajtu Nestle-a našao knjigu o osnivaču fabrike. 

– On prelazi preko svih životnih prepreka i pravi giganta u fabrikama. Sve je bilo protiv njega, i tako je apotekarski pomoćnik postao ostvaren čovek i humanitarac. Takav čovek, bi trebalo da prestavlja savršeni uzor za promenjenu Srbiju, inovativnu, inventivnu i humaniju – rekao je Vučić. 

Pre dve godine smo došli da otvorimo radove i nismo bili nešto uzbuđeni, ali su Švajcarska preciznost i srpski radnici su uradili nešto dobro, kvalitetno i precizno, dodao je Vučić. 

 Video sam nasmejane ljude, srećne zadovoljne, koji veruju u budućnost u kompaniji Nestle – dodao je predsednik. 

Kompanija nije tražila finansijski podstrek od države Srbije i ja sam najsrećniji kada je to tako. Najviše volim kada neko drugi plati, rekao je Vučić, pa dodao da bi Srbija učestvovala da su tražili. 

 Ono što je za nas važno je da što pre dođemo do jedinstvenog svetskog tržišta. Tu ima i dogovora vlada sa vladom, ali kada sve te probleme prevaziđemo, to će biti korak napred za našu zemlju – rekao je Vučić. 

Mi imamo veliki problem sa fabrikama za proizvodnju hrane, i sve smo ih izgubili u devedesetim i dvehiljaditim, ostala je samo imovina, i danas gde god da se traži, dajemo najveće investicije, kaže predsednik Srbije. 

– Svi koji žele da učestvuju, Srbija je spremna, jer imamo veliku sirovinsku bazu – kaže Vučić. 

UDARNA VEST.rs (Republika)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare