PODNETE JOŠ DVE TUŽBE PROTIV KECMANOVIĆA! Porodice žrtava i nastavnica traže pravdu! 

Porast broja tužbi protiv Kecmanovića.

Višem sudu u Beogradu podnete su još dve tužbeprotiv roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” izvršio napad u kojem je ubio 10 i ranio šest ljudi. Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti i nastavio da izaziva pravne posledice i nakon samog događaja. Dve nove tužbe su protiv Kecmanovića podneli roditelji ranjene dece, a pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj.

Tužbe su podnete za naknadu nematerijalne štete usled fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola. Takođe, nastavnica je podnela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti, čime se naglašava duboka emotivna i fizička trauma koja je prouzrokovana ovim tragičnim događajem.

Pravni postupci u toku

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnela i nastavnica istorije koja je takođe teško ranjena, a po njenoj tužbi još uvek nije zakazano pripremno ročište. Prvu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena. Suđenje je u toku i očekuje se da će pravni procesi doneti odgovarajuću pravdu i osigurati naknadu za pretrpljenu štetu.

Krivični postupak

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv Kecmanovića, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je maloletni K.K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja dela nije imao navršenih 14 godina. Sud je odlučio da prihvati predlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak ove sedmice, a javnost prati ishod ovog slučaja sa velikom pažnjom.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare