Vučić oštro odgovorio hrvatskom ministru: „Možda sam ja nečiji trabant, vartburg ili fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je večeras Gordana Grlić Radmana, hrvatskog ministra spoljnih poslova, da ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već da „po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije“.

Vučić je objavom na Instagramu reagovao na izjavu Grlić Radmana, datu povodom dve godine od početka ruske invazije na Ukrajinu, da „što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora da odluči na kojoj će stolici da sedi“.

– Neudobno je sedeti na dve stolice. On ne bi trebalo da ima veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana – izjavio je Grlić Radman na N1, a preneo hrvatski Index

Vučić je na Instagramu poručio da je „Grlić Radman jedno u pravu“.

– Možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno… – poručio je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare