ZVEZDA SA „POLA GASA“ RAZBILA ČUKARIČKI: Crveno-beli nastavljaju da dišu za vratom Partizanu 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički sa 3:0 (2:0) u meču 22. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su do ranog vođstva stigli sa „bele tačke“ sa koje je u 9. minutu siguran bio Gelor Kanga. Vođstvo domaćina duplirao je Šerif Endijaj u 37. minutu, da bi konačan rezultat postavio Bukari iz penala u 75. minutu.

Iako je meč nosio epitet „derbija kola“, tim sa „Marakane“ se pobrinuo da se pitanje pobednika reši već u prvom poluvremenu. Pretili su „brđani“, ali nedovoljno da ugroze aktuelnog šampiona Srbije koji je do važna tri boda na ovoj utakmici došao bez mnogo muka. Gosti su se tek u drugom delu igre „probudili“ i krenuli agresivnije, Omri Glazer je imao pune ruke posla, ali nije morao da vadi loptu iz mreže.

Naredni meč Crvena zvezda igra u gostima protiv TSC, dok će Čukarički dočekati Napredak.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Čukaričkog meč 22. kola Superlige.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI 2:0

TOK MEČA

2. POLUVREME

82. minut – IZMENA KOD ZVEZDE: U igru ulazi Šljivić umesto Kange.

77. minut – KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Bukari šutirao na prazal gol Čuke, ali je lopta otišla tik pored stative…

75. minut – GOL! Bukari zatresao mrežu Filipovića sa „bele tačke“.

74. minut – JOŠ JEDAN PENAL ZA ZVEZDU! Ognjen Vranješ skrivio penal!

61. minut – TROSTRUKA IZMENA KOD ZVEZDE! 

57. minut – TRI DOBRE ŠANSE ZA ČUKU U 30 SEKUNDI! Odbrana Zvezde je uspela nekako da se izvuče iz nezgodnih situacija, najviše zahvaljujući Glazeru. Sisoko je pretio, izbacio iz ravnoteže Dragovića, a njegove greške uspešno je ispravljao čuvar mreže crveno-belih.

55. minut – ŠANSE ZA ZVEZDU! Kanga iz kornera šutira snažno, ali lopta samo pogađa Vranješa u lice koji je završio na zemlji. U sledećem pokušaju Bukari pokušava sa 20-tak metara, ali Filipović brani.

47. minut – IZMENA KOD ČUKE: Umesto Nikčevića na terenu je Cvetković.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme!

1. POLUVREME

45. minut – Kraj prvog poluvremena!

37. minut – GOL! Endijaj duplirao vođstvo domaćina!

27. minut – BUKARI ŠUTIRAO PREKO GOLA!Stvorila se sjajna šansa da Zvezda povede 2:0! Bukari je loše šutirao i nema ništa od pogotka!

24. minut – PRILIKA ZA GOSTE! Dobar prodor Miladinovića, uspeo je da ostane na nogama i šutira, ali od svega samo novi korner za Čukarički…

17. minut – ŠANSA ZA ZVEZDU! Endiajaj se dokopao lopte i šutirao sa desne strane, slabo, te nije ugrozila golamana Filipovića – zatim je lopta stigla do Ivanića koji ju je loše zahvatio i taj udarac je završio pored gola.

9. minut – Kanga siguran sa penala!

8. minut – PENAL ZA ZVEZDU!

7. minut – ŽESTOK SUDAR! Spajić na travi, VAR proverava potencijalni penal – pred golom Čukaričkog došlo je do sudara Tošića i Spajića, pa je defanzivac crveno-belih ostao da leži na travi… Ukazije mu se medicinska pomoć!

4. minut – Prošao je Ivanić po levoj strani, uputio loptu u kazneni prostor, ali je odbrana Čukaričkog bila na visini zadatka.

Ova utakmice počinje u 16.00 časova.

Domaćin očekuje sjajan ambijent na Marakani i novi spektakl zvezdaša uz ispunjene tribine. Gradski derbi između Crvene zvezde i Čukaričkog godinama unazad privlači veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Bitne bodove osvajali su crveno-beli protiv Čukaričkog na domaćem terenu, a uz to i direktno osvajali pehare u nacionalnom kupu.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje zanimljivu utakmicu na beogradskoj „Marakani“.

Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica„, poručio je Milojević.

Čukarički je sa dve pobede krenuo u prolećni deo šampionata, Brđani su najpre uspešno odradili posao protiv Radnika u Surdulici (3:0), potom na domaćem terenu u duelu sa Železničarom (2:1). Sa šest maksimalnih bodova ekipa Gordana Petrića dočekaće derbi narednog kola.

Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće„, napomenuo je Petrić.

Crveno-beli ovaj meč dočekuju kao drugi na tabeli Super lige Srbije sa 52 boda, odnosno bodom manje od vodećeg Partizana, dok je Čukarički četvrti sa 35 osvojenih bodova.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare