VUČIĆ SE OGLASIO VIDEO-PORUKOM: Potrebni su nam nastavnici potpuno slobodni! Da se razmisli o odluci da ih roditelji ocenjuju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićobratio se danas video-porukom na svom Instagram profilu.

„Znam da ministarstvo prosvete, kada su spremali Zakon o obrazovanju da su na tome radili stručni ljudi, znam da kada se donose pravilnici o odnosu prema nastavniku, nastavi, na tome rade stručni ljudi. Kao predsednik zamolio bih sve, da još jednom razmisle o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike. Nama su potrebni nastavnici potpuno slobodni, ti ljudi bolje od nas i drugih roditelja znaju kako je potrebno da se radi sa decom.

Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bih bolje od bilo kojeg učitelja, nastavnika, profesora znao kako neko od moje dece uči i kako se ponaša na času. I odakle bih imao prava da ocenjujem na bilo koji način. Zato bih zamolio i Vladu Srbije i sve prosvetne institucije da razmisle o ovim pravilima. Možda da i mene upute, da mi objasne zašto nisam u pravu ali da još jednom razmisle jer nije naš posao da razmazimo decu i da nam roditelji vode škole, već oni koji su za to plaćeni i kojima moramo da verujemo, a to su naši učitelji, nastavnici i profesori“, rekao je predsednik u video obraćanju.

„Nastavnici su ti u koje moramo da imamo najveće poverenje, roditelji su tu da pomognu, a ne da odlučuju umesto nastavnika“, napisano je u opisu objave.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare