BRITANSKA RAKETA PALA KOD OBALA FLORIDE! Projektil loše ispaljen sa nuklearne podmornice, sramota za Kraljevsku mornaricu

Britanska raketa Trajdent pogrešno je lansirana sa podmornice na nuklearni pogon „HMS Vangard“ i pala je u okean kod obala Floride.

Skaj njuz navodi da je u pitanju bilo retko testiranje ispaljivanja projektila s ove podmornice i sramotni udarac za Kraljevsku mornaricu.

Navodi se da je Ministarstvo odbrane Velike Britanije sinoć potvrdilo da se „anomalija“ desila tokom vežbe u koju je bio uključen „HMS Vangard“, ali je portparol insistirao da je ova nuklearna podmornica, koja po oceni Skaj njuza predstavlja stub odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, i dalje bezbedna, sigurna i efikasna“.

Prema izvoru britanske televizije nešto je zakazalo tokom probnog lansiranja rakete, ali da bi sve bilo u redu da je ispaljen projektil sa pravom nuklernom bijevom glavom.

Prva saznanja od ovoj drami imao je tabloid San, koji je objavio da se sve desilo 30. januara i da je u tom trenutku u podmornici bio i Grant Šaps, britanski ministar odbrane.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Sky News/Preveo i priredio: N. V.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare