Alkaras doživeo nestvaran udarac! Predao u drugom gemu, nije mogao da hoda, a to nije najgore što je doživeo

Drugi svetski teniser, Karlos Alkaras, doživeo je povredu skočnog zgloba i predao je meč već posle dva gema! Biće uskoro i podvrgnut pregledima, teško je podneo činjenicu da mora da se povuče sa meča prvog kola Rio Opena protiv Tijaga Monteira u utorak.

Alkarasu je bila potrebna medicinska pomoć nakon što je izvrnuo desni skočni zglob u drugom gemu. Ipak, 20-godišnjak se vratio na teren nešto kasnije, ali je bilo jasno da ne može da igra.

Proigrao je uz bol, uspeo je da oduzme servis Brazilcu, ali se povukao nakon brejka u sledećem gemu, pa je meč završen pri 1-1.

„Sutra ću imati test za skočni zglob, da vidimo da li je nešto ozbiljno ili ne. Osećao sam se loše. To je bio prvi utisak koji sam imao. Osećao sam bol kada sam pao, pa sam mislio da će biti teško nastaviti ako još uvek imam taj osećaj. Posle nekoliko poena nije bilo bolje. Nisam mogao da se krećem dobro i znao sam da će biti nemoguće da nastavim. Mislio sam da će biti gore ako nastavim da igram tako dug meč i to je zašto sam odlučio da se povučem.“

Prvi nosilac Alkaras osvojio je titulu u Riju 2022. godine, a bio je drugoplasirani prošle godine, kada je izgubio od Britanca Kamerona Norija. On je stigao u Rio nakon što je izgubio od Čileanca Nikolasa Žarija u polufinalu prošlonedeljnog Otvorenog prvenstva u Buenos Ajresu.

Alkaras je ranije u utorak najavio da će igrati na Kvinsu, pre nego što krene u odbranu titule na Vimbldonu u julu.

Nada se i da će biti dovoljno spreman da odbrani titulu u Indijan Velsu sledećeg meseca – to je i najveći alarm za Karlosa, gubi bodove, nije spreman i nije blizu forme koju je želeo pred nastavak sezone.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare