Njegovom likvidacijom otpočeo rat do istrebljenja: Godišnjica ubistva u podzemnoj garaži u Novom Beogradu

Vlasnik pomorske kompanije Goran Radoman (37) sa Cetinja ubijen je pre tačno 9 godina, a njegovim ubistvom počeo rat crnogorskih klanova koji traje i danas!

Podsetimo, Radoman je ubijen 20. februara 2015. godine u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu, kada je napadač u njega ispalio 25 metaka. 
Neposredno pre brutalnog ubistva Radoman je parkirao blindirani BMW podgoričkih tablica. Njegov ubica neprimetno je ušao u podzemnu garažu zgrade i tu ga je čekao.

 Zgrada je pokrivena video-nadzorom, ali je ubica svaku kameru pomerio uvis i došao do lifta gde je čekao Radomana, koji se pojavio u garaži nešto posle ponoći. Parkirao je svoj blindirani BMW i krenuo ka liftu. Kada je otvorio staklena vrata, napadač je heklerom rafalno pucao u njega. Ubica je ispalio ceo šaržer i pobegao sa mesta zločina. Telo ubijenog, 45 minuta posle ponoći, pronašao je stanar zgrade – objasnio je ranije izvor Informera. 

Sumnja se, da je ubica mesec dana pratio Radomana nakon što se vratio iz Južne Amerike. Stan na Novom Beogradu iznajmio je za svoju porodicu, a ubica je saznao i za tu adresu. Od tog trenutka kreće logistika i planiranje ubistva Radomana. 

Ubistvo se dogodilo tri meseca pošto je, u decembru 2014. godine, uValensiji, nestalo 300 kilograma kokaina, a koji je on čuvao tada jedinstvenom kotorskom klanu.  

Dva meseca nakon ubistva saznalo se da je ubistvo Radomana naručio narko kartel iz Južne Amerike zbog izgubljenog kokaina. Tada je počeo dugogodišnji rat između dva kotorska klana – škaljarskog i kavačkog – koji je do sada odneo najmanje 70 života.

Da je Radoman ubijen zbog sukoba oko narkotika, bilo je jasno odmah nakon što se likvidacija dogodila, jer su ga mesecima pred ubistvo pratile brojne svetske bezbednosne službe zbog sumnje da krijumčari kokain iz Južne Amerike u Evropu, kao vlasnik pomorske transportne kompanije.

Bio je optužen da je 2001. sa saradnikom počinio razbojništvo u Beogradu, tako što je upao u stan, pretukao vlasnika i odneo vredne stvari. Radoman je bio u zatvoru na Kubi, gde je 2012. osuđen na sedam godina zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna Kubanka, ali je izručen Srbiji. 

UDARNA VEST.rs (informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare