„TO JE TABU TEMA KOD NAS“ Mijailović se oglasio posle izjave Obradovića: Odgovorio i na pitanje o Žocovoj budućnosti u Partizanu!

Konferencija za medije Željka Obradovića posle poraza Partizana od Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća žestoko je odjeknula u Srbiji, ali i regionu.

Pomenuo je trener crno-belih i to da se klub čiju ekipu vodi često naziva državnim projektom, a aludira se na ogromnu novčanu pomoć od strane države. Najtrofejniji stručnjak Evrope tvrdi da je epitet „državni projekat“ apsolutno neprikladan.

– Od kada sam došao, priča se da je Partizan državni projekat. Veća laž nije izgovorena. Apelujem na ljude iz kluba da izadu sa podacima, da vidimo kako smo mi državni projekat. Ja sam kao trener osvojio mnogo trofej, ali je ABA najdraži, jer znam u kakvim uslovima smo igrali. Treći put nismo osvojili trofej, ali neka se zapitaju kako su ovake sudije sude finale. Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao igračima. Moji limiti su prošli, sreća da ne mogu da utičem na njih. Sreća pa imamo pauzu, da razmislimo šta ćemo i kako ćemo – kazao je Obradović.

Pošto je Obradović pozvao klub da izađe javno s podacima, kontaktirali smo predsednika KK Partizan Ostoju Mijlailovića, koji je na tu temu rekao:

– To je genaralno tabu tema kod nas, ali postoje podaci i u Evroligi, postoje podaci u Agenciji za privredne regsitre, oni su javno dostupni. Bez obzira na to, mi ćemo uskoro ponovo izaći s egzantnim podacima o rashodima i prihodima kluba.

Neke Obradovićeve reči posebno su zabrinule navijače Partizana, a mnogi su ih protumačili kao spremnost da se povuče s klupe crno-belih.

– Obećao sam kad sam došao da želim da napravim od Partizana tim koji će stalno igrati Evroligu, to je bilo moje jedino dato obećanje. Neki moji limiti su, uslovno rečeno, prošli. U smislu da ja ne mogu da utičem na njih. Ozbiljno ću da razmislim… sreća je da imamo pauzu, šta ćemo i kako ćemo dalje. Apsolutno sam svestan svoje odgovornosti.

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović nije hteo da komentariše ovaj stav trenera.

– Nemam komentar, to su naše unutrašnje stvari i razgovori – bilo je sve što je rekao za Kurir.


UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare