ŠAPIĆ O VLASTI U BEOGRADU: Mi smo odlučili da podignemo lestvicu legitimiteta, postoji opcija da budu novi izbori

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić gostuje večeras na RTS.

– Evo, čuli smo i o ovom izveštaju, predsednik Srbije kazao je da u Beogradu imate većinu koja je legalna, ali nije dovoljno legitimna. Kako može da bude iskustvo sutrašnje konstitutivne sednice Skupštine grada? Ja bih se nadovezao, mi smo odlučili da podignemo tu lestvicu što se tiče legitimiteta, iako je ona, uslovno kažem, i legitimna u odnosu na način na koji se funkcionišemo u srpskoj politici poslednjih 20 godina – rekao je Šapić i dodao:

– Etiketa koja nam je data dan ili dva odmah nakon izbora kako će nekom nešto da krade, iako smo bili jasni u večeri kada su bili izborni rezultati da ko bude želeo nas da podrži, da će to uraditi javno i da neće na bilo koji način bilo šta drugo raditi, je nešto što svakako ostavlja jednu neprijatnost. To je razlog zašto smo doneli odluku da bez obzira što, kao što je rekao nekadašnji predsednik naše stranke i predsednik države, većinu od 56 imamo, čak i više, da ne govorimo onima koji nisu spremni javno bili da se izjasne, ali bilo oni koji su bili spremni javno da se izjasne i koji nisu ni na koji način u predizbornoj kampanji govorili da neće s nama razgovarati ili da neće želeti s nama da potencijalno formiraju vlast, to je da preuzme odgovornost za vođenje grada.

– Zašto se gospodin Storović za to odlučio, ja njega iskreno da budem u kampanji nisam čuo da je rekao jednu reč o Beogradu – dodao je Šapić.

– Postoji opcija novih izbora – rekao je.

UDARNA VEST.rs (kurir.rs)Autor Kurir Web

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare