DR NESTOROVIĆ NA DRŽAVNIM JASLAMA Uz penziju i privatnu praksu, u kasu sad stiže i POSLANIČKA PLATA

Branimiru Nestoroviću (69), kontroverznom doktoru i apologeti raznih teorija zavera, ulazak u Skupštinu Srbije doneće ne samo političku, već i finansijsku korist. Na spisak mesečnih prihoda, na kojem su mu već penzija i privatna praksa koju masno naplaćuje, sada stižu i – poslanički paušal i plata!

Branimir Nestorović, pulmolog, bio je profesor Medicinskog fakulteta i načelnik Službe pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike „Tiršova”.

Penzionisao se pre tri i po godine da bi, kako je kroz šalu rekao, „mogao da laje“. Zahvaljujući tome što je na decembarskim izborima prošao cenzus, uz penziju mu sleduje poslanički paušal od više od 30.000 dinara, ali i mesečna plata, a najniža je oko 80.000 dinara.

I ne samo to. Uprkos šokantnim i lažnim tvrdnjama o zaraznim bolestima, vakcinaciji i brojnim drugim temama, Nestorović dodatno zarađuje u privatnoj praksi.

I dalje jedan od najpopularnijih dečjih lekara u Srbiji i na pregled u njegovoj privatnoj ordinaciji čeka i do šest meseci. Cena pregleda kod Nestorovića, sa dodatnim testom ide i do 11.000 dinara. Prema pisanju medija, sada može da se zakaže termin tek za jul mesec, što će koštati oko 8.000 dinara, a sa alergo testom 11.000 dinara.

Idemo dalje. „Zadužbini proroka Tarabića“, u kojoj je Nestorović predsednik Upravnog odbora, prošle godine su dodeljena sredstva na konkursu Ministarstva kulture u oblasti projekata zaštite i digitalizacije kulturnog nasleđa.

Reč je o finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti “otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja muzejskog nasleđa”, a zadužbina proroka Tarabića je dobila 400.000 dinara za za istraživanje i prezentaciju nasleđa i zaostavštine navodnih proroka Miloša i Mitra Tarabića.

Vozi džipa, ima velelepnu kuću

Nestorović vozi SUV „mazdu cx-5“, a živi nedaleko od Beograda, u Obrenovcu, u kući od nekoliko stotina kvadrata opasanoj visokom ogradom.

Kako izgleda kuća, pročitajte u ovom tekstu.

Nestorović je u ovom sazivu prvi put poslanik, a već je stigao da napravi skandal. Kako je Blic već pisao, poslanike proevropske opozicije nazvao je „ciganima“, na šta su reagovala udruženja Roma, a on se tek posle pritiska javnosti izvinio.

Šta je sve pričao Nestorović?

  • Na kraju balade, čak i da jeste umrlo 600 ljudi, to je dobar rezultat.
  • Kada tražite vanzemaljce, u suštini ne morate da idete do Meseca ili Marsa, sasvim je dovoljno da upoznate žensku osobu sa svetlim očima, jer ona je sa Marsa. Oni očigledno imaju plave oči, pa su se parili sa ženama ljudskim i onda su nastali vanzemaljci sa plavim očima, jel tako?
  • Ljudska rasa nastala je na Marsu, odakle je došla na Zemlju, koja je u stvari ravna ploča, ali malo zakrivljena.
  • Portali postoje, to nije nikakva teorija zavere. Možeš da ukucaš u NASU, oni to zovu tačka X (iks). Povremeno se pojavljuju, vrlo kratko traju, negde na zemaljskoj kugli. To su oni što upadnu, pa izlete 17 godina kasnije. Pojavio se tako jedan od onih lovaca (aviona) koji je nestao u Bermudama 1945. godine.
  • Žena mora da bude mačkasta. Mora da ima nešto ženstveno u sebi. Prava žena mora da bude malo luda. Ona mora povremeno malo džigericu da ti gricka.
  • Strah od kancera treba da ima samo sirotinja, jer bogati ne umiru od raka. Postoje lekovi očigledno za neke bogataše. Zato što bogataši ne umiru od raka. Ja to stalno pričam.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare