NA STOLOVIMA IH ČEKALE OTVORENE FLAŠE MISTERIOZNOG PIĆA? Novi detalji trovanja dece u klubu: Pozivnice dobili na Instagramu

Čak 33 dece otrovalo se preksinoć špiritusom u klubu u Beogradu. Veliki broj njih je završio na toksikološkom odeljenju VMA, a neki su imali i 2,8 promila alkohola u krvi.

Sada su se pojavile nove informacije koje otkrivaju šta se dešavalo iza kulisa masovnog trovanja dece.

Kako se saznaje, deca su u klub bila pozivana preko društvene mreže Instagram i preko promotera. Karte za to veče su bile od 2.000 do 3.000 dinara, u zavisnosti od toga da li su birali mali ili veći separe.

Deo dece nije mogao da uđe u klub

Kako se saznaje, jedan broj dece nije mogao da uđe u klub jer je došlo do nekih čarki sa obezbeđenjem koje nije htelo da ih pusti unutra. Sumnja se da je možda prodato i više karata nego što je klub mogao da primi ljudi.

Dok se to dešavalo, jedan broj dece, koja su bila pijana, počeli su da izlazi napolje, da ih izvode, kada počinju da stižu i prva vozila hitne pomoći.

Oni koji su pak ušli, kako se saznaje, na stolovima zatiču sokove, ali i otvorene flaše sa navodno „votkom“. Srećom, jedan broj dece nije pio, jer je na stolovima bilo tih otvorenih flaša, čak i onih koje nisu bile pune, već poluprazne.

Sreća u nesreći je što nisu svi to hteli da piju i što sva deca nisu uspela da uđu u klub. Da je bilo drugačije, bilo bi i više onih koji bi se otrovali ovim pićem.

Inače, devojcice su plaćale posebno kartu, dečaci posebno, a ako su dolazili kao par, pošto je bio Dan zaljubljenih, plaćao je samo dečak.

Podsetimo, čak 12 dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi primljeno je na VMA.

„Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju“, rekao je Ivan Leković, doktor Hitne pomoći VMA.

Objavljen je i snimak ispred kluba gde je došlo do ovog incidenta, a na snimku se vide jake policijske snage, kao i vozila Hitne pomoći.

– Dvadesetšest osoba od kojih su 12 bila deca mlađa od 15 godina na žurci su se otrovala špiritusom u poznatom beogradskom klubu. Celu noć su proveli na VMA, a u krvi pronađen je visok procenat etanola – navodi se na Instagram stranici moj_beo_grad_.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare