U BARU PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: Službe pronaške izgorele barake i četiri ugljenisana tela!

Uviđaj je završen, a tela su odneta na obdukciju.

U strašnom požaru koji je izbio u naselju ispod brda Volujica u Baru, četiri osobe su izgubile život, među kojima su bile dve maloletne osobe i jedna 19-godišnja devojka. Prema informacijama koje su prenele Vijesti, jedna ženska osoba je takođe stradala u požaru, dok je jedna osoba zadobila blaže opekotine.

Tužiteljka Mirjana Tankosić Vučinić izjavila je da se nezvanično pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva. Ona je zajedno sa veštakom za požare i eksplozije izašla na lice mesta kako bi izvršila uviđaj i pronašla uzrok ove tragične nesreće. Tela stradalih su odneta na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok požara.

– Zajedno sa veštakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mesta. Sa nama je bio i veštak elektro struke. Tom prilikom smo našli totalno izgorele barake i četiri ugljenisana tela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva. Nakon davanja nalaza mišljenja veštaka za požare i eksplozije znaće se tačan uizrok – rekla je tužiteljka.

Povodom ove tragične nesreće, predsednik Opštine Bar, Dušan Raičević, proglasio je 16. februar za Dan žalosti u opštini Bar.

– Duboko potreseni vešću o stradalima u požaru koji je jutros u ranim jutarnjim časovima zahvatio stambene objekte u naselju ispod Volujice, ovim aktom želimo izraziti iskreno saučešće porodicama žrtava i celoj zajednici koja je pogođena ovom neizmerno velikom tragedijom – navodi se u saopštenju Opštine.


Uviđaj je završen, a tela su odneta na obdukciju. Službenici na licu mesta rekli su da će se uzrok požara znati za dva do tri dana.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja poziv su dobili u 4.35 časova.

– Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tela – saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare