KAKO SU DECA OTROVANA ŠPIRITUSOM?! Policija istražuje masovno trovanje u „Sinneru“, ovo će biti od KLJUČNOG značaja za istragu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je PS Stari grad da im dostavi podroban izveštaj o tome ko je organizovao žurku na kojoj je došlo do trovanja lica, među kojima najveći broj maloletnih lica, saznaje „Blic“.

Kako saznajemo, ovaj korak je usledio kako bi se utvrdilo da li je žurka bila organizovana klupski ili u privatnoj režiji, odnosno kako je takva količina alkohola služena maloletnim osobama.

– Inače, kako se sumnja da su otrovane osobe koristile i špiritus, nadležni će utvrditi da li je tačno kako je to deci omogućeno – kaže izvor „Blica“ i dodaje da će nakon toga tužilaštvo doneti odluku o pokretanju istrage i za koje krivično delo.

Paralelno sa tim, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović jenaložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

Oglasili se iz kluba

Ovim povodom upravo su se oglasili i iz kluba „Sinner“:

„Klub Sinner je tokom sinoćne večeri bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnjim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja“, navodi se u objavi na Instagramu.

Kako je „Blic“ pisao, čak 12 dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi primljeno je sinoć na VMA.

„Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju“, rekao je Ivan Leković, doktor Hitne pomoći VMA.

Objavljen je i snimak ispred kluba „Sinner“ gde je došlo do ovog incidenta, a na snimku se vide jake policijske snage, kao i vozila Hitne pomoći.

– Dvadesetšest osoba od kojih su 12 bila deca mlađa od 15 godina na žurci su se otrovala špiritusom u poznatom beogradskom klubu. Celu noć su proveli na VMA, a u krvi pronađen je visok procenat etanola – navodi se na Instagram stranici moj_beo_grad_.

Slike na kojima se vide jake policijske snage, hitna pomoć i unezverena deca koja u velikom broju stoje ispred noćnog kluba „Sinner“ šire se društvenim mrežama, a više o tome pročitajte ovde.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare