„MOŽDA ĆE BITI PREBEGAVANJA“ Nestorović o beogradskim izborima: Nećemo biti deo nijedne koalicije

Poslanik u Skupštini Srbije i neformalni lider pokreta „Mi – glas naroda“ Branimir Nestorović izjavio je danas u Banjaluci da njegova lista neće podržati nijednu stranu u formiranju vlasti u Beogradu i da je njihov cilj da Srbi u Republici Srpskoj automatski postanu državljani Srbije.

– Nećemo biti deo nijedne koalicije. Prvu noć posle izbora ja sam rekao da mi nećemo nikoga podržati i ne znam šta se promenilo u međuvremenu. Možda će biti prebegavanja, to je politička realnost. Mi nismo osnovani da bismo u realnom vremenu, politici, neke funkcije podelili, nego smo osnovani da promenimo ideju kako funkcioniše politički sistem u Srbiji – rekao je Nestorović.

On je dodao da pokret „Mi – Glas iz naroda“ ne želi da presuđuje u sporu vlasti i opozicije.

– Većina neka se dogovori, mi ćemo ostati ono što jesmo – rekao je Nestorović na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom.

On je dodao je da je cilj liste na čijem je bio čelu da „Srbi u Republici Srpskoj automatski postanu državljani Srbije.“ Poručio je da „Srbi moraju da žive u istoj državi„.

„Država da prekine pregovore sa EU“

Govoreći o političkoj situaciji u Srbiji, Nestorović je rekao da država treba da prekine pregovore sa EU.

– Ne želimo da pregovaramo sa Amerikancima, Englezima, Evropskom unijom – rekao je Nestorović, koji smatra da ambasadora SAD-a u Srbiji, Kristofera Hila, treba proglasiti „personom non grata“.

Za pregovore sa EU je rekao da su farsa, jer Srbija nikada neće biti primljena u članstvo, tvrdi Nestorović.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare