(UŽIVO) SRBIJA – HRVATSKA: Vreme je za VATERPOLO KLASIK! Evo šta kažu KLADIONICE pred četvrtfinale Svetskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Hrvatske meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi.

TOK MEČA

1. ČETVRTINA

UOČI MEČA

Klasik svetskog vaterpola, nakon što su obe ekipe izborile olimpijsku vizu, doneće odluku o tome ko će u borbu za medalje, odnosno u polufinale protiv Mađara ili Francuza.

Hrvatska je ekipa vrhunskih pojedinaca koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobedimo i odemo u polufinale„, istakao je u najavi meča srpski reprezentativac Đorđe Vučinić.

Svaki susret „delfina“ i „barakuda“ je priča za sebe, a rival je trenutno vodi 3:2 kada su mečevi na Svetskom prvenstvu u pitanju.

Selektor vaterpolista Hrvatske, Ivica Tucak je biranim rečima govorio o reprezentaciji Srbije uoči ovog susreta i naglasio da njegovi igraču treba maksimalno ozbiljno da pristupe ovom duelu.

Ne treba mnogo trošiti reči o rivalu, bez obzira što od Olimpijskih igara u Tokiju nisu osvojili medalju. Srbija je vaterpolo velesila i uvek imam sjajnu reprezentaciju. Što se nas tiče mi smo, verujem u energetskom pogledu spremni, mada nas je Evropsko prvenstvo ‘izmasakriralo’, kako fizički, tako i psihilki, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svesni što nas čeka„, rekao je Tucak.

SRBIJA I HRVATSKA IMAJU VIZU ZA PARIZ

Srbija je izborila direktan plasman u četvrtfinale planetarnog šampionata i olimpijsku vizu za Igre u Parizu, pošto je osvojila prvo mesto u grupi C, dok je Hrvatska trijumfom protiv Kine pored plasmana u četvrtfinale SP izborila i učešće na OI u Parizu.

Udarna vest.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare