„RUSIJA JE HTELA U NATO“: Šok detalji nezvaničnog razgovora Putina i Karlsona (VIDEO)

Političari na Zapadu sebi ne postavljaju „ostvarljive“ ciljeve, tvrdi Karlson.

Nakon dvosatnog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, američki novinar Taker Karlson kazao je da je sa Putinom imao nezvanični razgovor nakon što je njihov intervju završen. On, međutim, nije želeo da otkrije o čemu su pričali.

Karlson je rekao da je Putin izgleda voljan da pregovara sa Zapadom i o okončanju ukrajinskog sukoba i o novom odnosu snaga u svetu.

– Diplomatija je umetnost kompromisa i skoro svi „osim možda Sjedinjenih Država tokom unipolarnog perioda“ to razumeju. Ali, iako Putin želi da se sukob okonča, njegova pozicija će se samo jačati što duže bude trajao – rekao je Karlson.

Jedno od najvećih otkrića u intervjuu za Karlsona bilo je da je Rusija zatražila da se pridruži NATO-u i dok je tadašnji predsednik SAD Bil Klinton delovao kao da je za to, njegovi pomoćnici su se suprotstavili toj ideji i ona je na kraju propala.

Pošto je čitava poenta NATO-a bila da drži Sovjetski Savez podalje od Zapadne Evrope, Karlson je rekao u Dubaiju, da „ako Rusi zatraže da se pridruže Alijansi, to bi značilo da ste rešili problem i da možete da pređete na nešto konstruktivno sa život“.

– Ali mi smo to odbili. Sedite u saunu sat vremena i razmislite šta to znači – dodao je Taker Karlson.

Političari na Zapadu sebi ne postavljaju„ostvarljive“ ciljeve, tvrdi Karlson.

– Čuo sam lično zvaničnike američke vlade kako kažu dobro, samo moramo da vratimo Krim Ukrajini. To se neće dogoditi, osim nuklearnim ratom. To je suludo, zapravo. Čak i iznošenje ovakve ideje pokazuje da ste dete, da uopšte ne razumete tematiku i da nemate pravi osećaj šta je moguće – rekao je on. 

Prema Karlsonu, jedno od najvećih problema u SAD i na Zapadu uopšte je tendencija da se sve svede na Minhensku konferenciju 1938. godine, na kojoj su Britanija i Francuska nastojale da „umire“ nacističku Nemačku dajući joj deo Čehoslovačke.

 Istorijski šablon američkog kreatora politike je sićušan – u stvari postoji samo jedan – i to je dvogodišnji period kasnih 1930-ih, i sve se zasniva na tom razumevanju istorije i ljudske prirode. To je suludo – rekao je Karlson.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare