Gotovo: Janković je Partizanov, pojačaće konkurenciju na levom beku!

Krilni napadač Čukatičkog – Aleksa Janković (23) definitivno se vratio u Partizan posle četiri godine, u kojima je branio boje Voždovca i Čukaričkog. Fudbaler je potpisao ugovor na godinu i po godine, uz opciju produžetka za isti period, a u Humsku je došao bez obeštećenja, ali sa obaveznih 20 odsto procenata za Čukarički od dalje prodaje.

Takođe, da ne bude zabune, Janković će među crno-belima konkurisati na drugoj poziciji od one koja mu je primarna, biće pomeren u defanzivnu liniju.

Naime, Janković, koji je inače levonog, pojačaće konkurenciju na poziciji levog beka, jer je, zbog izuzetnih fizičkih predispozicija, u stanju da pokriva celu stranu uz aut-liniju. Otuda su u Humskoj planirali da ga, posle odlaska Zlatana Šehovića u Ordabasi, prekomanduju na levu stranu odbrane i pojačaju konkurenciju Nikoli Antiću, usamljenom na pomenutoj poziciji.

Fudbaler će polako biti adaptiran na novu ulogu, a s obzirom na činjenicu da se radi o igraču školovanom u Humskoj i to u nekim srećnijim vremenima po akademiju, novi zahtevi ne bi trebalo da predstavljaju problem za novajliju.

Pisali smo već, Janković je dete Partizana, prošao je sve mlaše selekcije kluba iz Humske, odakle se 2019. godine otisnuo u avanture u Voždovcu i u Čukaričkom. Posle četiri godine, sticajem okolnosti, „paketa“ koji je sadržao primarnu metu – štopera Bojana Kovačevića, dobio je novu priliku da se dokaže u klubu u kome je ponikao.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare