NASTAVAK SUĐENJA OZLOGLAŠENOJ KRIMINALNOJ GRUPI VELJKA BELIVUKA! Na današnjem ročištu biće prikazano OVO! 

Suđenje će se nastaviti svedočenjem veštaka ove nedelje.

Specijalni sud u Beogradu nastavlja sa suđenjem članovima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženih za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja. Današnjim izvođenjem dokaza očekuje se prikaz dokumentacije prikupljene od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i sprovedena veštačenja.

Tokom suđenja u januaru, odbrana je ponovo zatražila izuzeće tužilaca, tvrdeći da su u postupku koristili falsifikovane izveštaje o uviđaju iz kuće u Ritopeku, gde su pripadnici grupe navodno izvršavali zločine. Sud je odbio ovaj predlog, ali je usvojio zahtev da se ispita verodostojnost veštaka koji su obavljali veštačenja.

Advokat Dejan Lazarević, koji brani 11 pripadnika ove grupe, vraćen je na ovaj slučaj početkom godine. Lazarević je na početku postupka branio nekoliko pripadnika, sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je povezan sa grupom Darka Šarića. Tokom suđenja su ispitani svedoci, oštećeni i članovi porodica ubijenih muškaraca, kao i I.S., koji je bio otet i zlostavljan prema optužnici.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora svedoče o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

Suđenje će se nastaviti svedočenjem veštaka ove nedelje.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare